Koudelka skončil v prvním závodě Turné čtyř můstků jedenáctý, vítězství slaví Kobajaši

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil v úvodní závodu Turné čtyř můstků v německém Oberstdorfu na jedenáctém místě. Vítězem se stal lídr Světového poháru Rjoju Kobajaši z Japonska. Druhý Čech mezi nejlepšími třiceti Viktor Polášek obsadil 28. příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Oberstdorf / Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka

Roman Koudelka | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix | Zdroj: Reuters

Roman Koudelka postoupil z prvního kola skokem dlouhým 126 metrů a v tom druhém skákal jako šestnáctý. Mezi nejlepšími třiceti závodníky svůj skok vylepšil o další tři metry a dostal se průběžně do vedení.

Skokan Koudelka se chystá na Turné čtyř můstků. ‚Konec experimentování,‘ říká a zůstává u starých bot

Číst článek

Tam ho vystřídal Polák Dawid Kubacki, který v prvním kole vyřadil Lukáše Hlavu. Pořadí na čele se pak měnilo téměř s každým závodníkem. Koudelka nakonec obsadil jedenáctou příčku.

Z triumfu se v německém Oberstdorfu nakonec radoval suverén letošní sezony Japonec Rjoju Kobajaši. Na stupních vítězů ho pak doplnili domácí Markus Eisenbichler a Rakušan Stefan Kraft. Obhájce loňského prvenství Kamil Stoch bral až osmé místo.

Viktor Polášek skákal ve druhém kole jako čtvrtý, když z toho prvního postoupil výkonem 119 metrů. Mezi nejlepšími třiceti si ale o deset metrů pohoršil a obsadil celkově 28. místo.

Jako další závod Turné čtyř můstků je na programu pondělní kvalifikace v německém Garmisch-Partenkirchenu. Následně se seriál přesune do Rakouska, kde se bude závodit v Innsbrucku a Bischofshofenu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme