Už se začínám těšit, přiznává Sáblíková po podpisu české přihlášky pro olympijské hry

Sportovci, kteří se příští rok představí na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu, ještě ani pořádně nezačali s přípravou, ale zástupci Českého olympijského výboru mají už teď hodně práce. Její součástí je třeba podpis přihlášky na hry v Jižní Koreji. O to se na Pražském hradě postarali předseda Jiří Kejval a prezident České republiky Miloš Zeman.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podepsání přihlášky na Pražském hradě pro olympijské hry v roce 2018

Podepsání přihlášky na Pražském hradě pro olympijské hry v roce 2018 | Foto: Český olympijský výbor


Teď už je to černé na bílém – ne že by právě na těchto několika tazích perem po papíru závisela účast českých sportovců v Pchjongčchangu, ale takto mohou členové Českého olympijského výboru s úplně čistým svědomím pokračovat v přípravách na hry. A tohle všechno posvětil i prezident Miloš Zeman.

„Mohu vám slíbit, že bez ohledu na počet medailí, ten, kdo se zúčastní, bude pozván na Pražský hrad jako vážený host," prohlásil Zeman.

Takřka jistou pozvánku má v tom případě rychlobruslařka Martina Sáblíková, která se s předstihem dala do gala, vyrazila do Rudolfovy galerie a poté, co zhlédla slavnostní akt zakončený podpisem přihlášky, přiznala, že jí tahle akce připomíná, jak rychle se největší sportovní akce příštího roku blíží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podpis české přihlášky pro hry v Pchjogčchangu sledoval reportér Radiožurnálu David Nyč

„V člověku to probudí myšlenky na to, co ho čeká. Už jsem se začala těšit. Vše, co tady proběhlo, bylo fajn," přiznává Sáblíková.

Mezi pozvanými byla tentokrát také snowboardcrossařka Eva Samková. Čas si našla bez problémů, sportovním aktivitám se totiž teď po sezoně zatím vyhýbá.

„Zvládla jsem být na koních, kde jsem pracovala. Byla jsem také na kratší dovolené v Českém Švýcarsku," přiblížila Samková.

Toto období ale nepotrvá věčně, ostatně už příští týden se dá Samková znovu do práce a bude dělat všechno pro to, aby tu příště byla hostem s olympijskou medailí na krku.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme