V tuhle dobu jsem na tom asi nikdy nebyla líp, říká Eva Samková před startem Světového poháru

V Argentině čeká snowboardcrossařku Evu Samkovou kvalifikace na sobotní závod Světového poháru. Netradiční soutěžní víkend v Andách bude pro olympijskou šampionku ze Soči hlavně testem, jestli jde příprava na únorové Hry v jihokorejském Pchjongčchangu dobrým směrem

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká snowboardcrossařka Eva Samková

Česká snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: ASC Dukla

„Po tom všem cestování jsem trošku unavenější samozřejmě a byla jsem teď posledních pár dní trochu nastydlá, takže jsem netrénovala a zůstávala jsem doma. Už mě škrábe jenom trochu v krku a myslím si, že to bude dobrý,“ říká pro Radiožurnál přímo vedle skvěle připravené trati v Cerro Catedral lehce nastydlá Eva Samková.

Ta je na cestách už od poloviny července, kdy vyrazila s českým snowboardcrossovým týmem na Nový Zéland. Pak přišel přelet přes půl zeměkoule do Chile, trénink v Patagonii mezi tučňáky a tuleni a vše vyvrcholí dvěma víkendovými závody v Argentině, kam se Světový pohár vrací po osmi letech.

„Tak v tuhle dobu jsem asi na tom asi nikdy tak dobře nebyla. Možná jenom před olympiádou v Soči, protože každý rok takhle nejezdíme,“ vysvětluje snowboardcrossařka.

Potvrzuje tak slova trenéra Marka Jelínka, který věří, že na tom bude olympijská vítězka ze Soči v únoru v Pchjongčchangu ještě lépe, než před jejím zatím životním úspěchem v Rusku.

Pro české snowboardcrossaře je příprava na jižní polokouli velkým posunem, protože spolyká hodně peněz. Žádná specialita to ale není třeba pro silný francouzský tým, který se tak připravuje na každou sezonu.

„Holky jsou tady všechny stejné. Myslím, že budou stále stejně dobré, i když nemáme všechny tolik naježděno jako na prvním světovém poháru v prosinci,“ přiznává Samková.

„Baví mě to a ani mi to nepřijde tak dlouhé, protože cestuju každý týden někam jinam. Už jsem skoro sedm týdnů pryč, takže mně to nepřijde,“ dodává.

Volníčko v Cerro Catedral a zejtra kvalda:) svěťáček bejby:) Day off like a boss... #samcizcestovic #honor9nacestach

Příspěvek sdílený Eva Samková - Samčízant (@eva_samkova),

Samková je tak před svou premiérou v Argentině ve velmi dobré náladě a i když půjde o víkendu o body do Světového poháru, důležité bude hlavně poměřit síly s nejlepšími v závodní trati.

Podle toho se pozná, jestli jde příprava na únorový vrchol čtyřletého cyklu v Jižní Koreji správným směrem. Čtvrteční kvalifikace začne v Cerro Catedral po 18. hodině českého času.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme