Václavík vytáhl štafetu biatlonistů na desáté místo, suverénně vyhráli domácí Norové

Štafetu biatlonistů v norském Holmenkollenu s přehledem ovládla domácí čtveřice. Druzí skončili nakonec s padesátivteřinovou ztrátou Rakušané, kteří se na druhou příčku vyšvihli po poslední střelbě. Třetí místo berou Rusové. Adam Václavík skvělým během na posledním úseku vytáhl českou štafetu na desáté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Boe při závodě v italské Anterselvě

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö. | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Adam Václavík byl po poslední střelbě na dvanáctém místě, díky perfektnímu běhu se ale v cílové rovince dostal před Ukrajinu a Itálii, čímž vybojoval pro český tým cenné desáté místo. Díky němu totiž budou mít Češi pravděpodobně i v příští sezoně ve Světovém poháru pět startovních míst. Ve finále Světového poháru v Ťumeni příští týden Češi na protest kvůli ruskému dopingu nepojedou, 

Domračevová ve stíhačce udolala Kuzminovou, Vítková se posunula do elitní desítky

Číst článek

Jako první z Čechů vystartoval do závodu Ondřej Moravec, který měl už na první střelbě problémy, jen těsně se vyhnul trestému kolu a zařadil se na čtyřiadvacáté místo. Na druhé střelecké položce už se Moravcovi dařilo lépe, zastřílel čistě a Michalu Krčmářovi nakokonec předával na čtrnáctém místě.

Krčmář na obou svých střelbách dobíjel jednou a Jaroslavu Soukupovi, který jel svůj poslední závod v kariéře, předával na jedenácté příčce. Soukup na první střelbě střílel čistě, na druhé měl ale namále, na trati ztrácel a finišman Václavík vybíhal do posledního úseku jako čtrnáctý.

Ještě po osmé střelbě se český tým držel na dvanáctém místě a zdálo se, že lepší umístění je pouhá utopie, jenže čtyřiadvacetiletý biatlonista předvedl fantastický běh a v cílové rovince předběhl Itala i Ukrajince.

Závody SP v biatlonu v Oslu:

Muži - štafeta (4x7,5 km): 1. Norsko (Birkeland, L'Abee-Lund, T. Bö, J. Bö) 1:13:13,7 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení), 2. Rakousko (Landertinger, Leitner, Eder, Eberhard) -50,3 (0+5), 3. Rusko (Cvetkov, Babikov, Malyško, Šipulin) -56,9 (0+4), 4. Švédsko -1:05,8 (0+4), 5. Německo -1:29,4 (0+9), 6. Francie -1:58,5 (0+8), ...10. ČR (Moravec, Krčmář, Soukup, Václavík) -3:04,6 (0+9).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme