Čekání bylo dlouhé, říká Vítková po prvních stupních vítězů po třech letech

Českým biatlonistům i jejich fanouškům se může ulevit. V prvním novoročním závodě Světového poháru se dočkali prvních stupňů vítězů sezony. Při neúčasti Gabriely Koukalové získala bronz v německém Oberhofu Veronika Vítková, pro kterou to bylo zároveň první umístění na stupních vítězů v individuálních závodech po třech letech.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Veronika Vítková.

Česká biatlonistka Veronika Vítková. | Foto: Jens Meyer | Zdroj: AP

Příjemným bonusem po třetím místě v Oberhofu bylo pro Vítkovou navíc hlášení v češtině. Na stupně vítězů po individuálním závodě se Vítková nepodívala skoro tři roky, i když párkrát to bylo blízko.

„To čekání bylo opravdu dlouhé, protože jsem se od té doby trochu trápila,“ říkala po závodě Vítková.

Zatímco Gabriela Koukalová zářila, sbírala křišťálové glóby a medaile z MS, Veronika Vítková zůstávala v jejím stínu. Předminulou sezonu ještě měla slušnou, na mistrovství světa byla ve všech závodech v elitní desítce a v celkovém pořadí Světového poháru skončila osmá. V té minulé ale měla k těmhle metám daleko. Přemýšlela, co s tím. Skoro úplně přestala jíst maso a také trochu mění přístup ke střelbě.

První úspěch českého biatlonu v sezoně. Vítková dojela ve sprintu v Oberhofu třetí, Puskarčíková desátá

Číst článek

„I když mě trenéři na tréninku nutí střílet rychleji, tak stejně v závodě spíš zpomaluji a střílím na jistotu,“ popisuje svoji taktiku Vítková.

Už v prosinci, kdy Koukalová nezávodila, dalším Čechům se nedařilo a z týmu prosakovala nervozita a místy i frustrace, se Veronika Vítková často usmívala.

„Věřila jsem, že bych se postupnými krůčky mohla na pódium dostat,“ říká Vítková.

Teď se dočkala a třeba se letos dočká ještě jednou - své první individuální medaile z velké akce, tedy olympijských her.

„K tomu se neupínám, protože u nás v biatlonu se může stát cokoliv,“ nechce předbíhat Vítková.

V biatlonu se opravdu může stát cokoliv. Tedy i to, že navzdory předpokládané neúčasti Gabriely Koukalové budou olympijské hry pro české biatlonisty úspěšné a jejich fanoušky zajímavé.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme