Vítková dojela i díky čisté střelbě ve stíhačce v Utahu devátá, proti sprintu si polepšila o deset míst

Biatlonistka Veronika Vítková byla devátá ve stíhacím závodě Světového poháru v americkém Utahu, oproti sprintu si tak polepšila o deset míst. Pomohla jí k tomu čistá střelba, kterou měla i Markéta Davidová, jež se tak posunula ze 32. místa na startu na konečné 12. Eva Puskarčíková byla 22., vyhrála Němka Herrmannová před svou krajankou Hildebrandovou.

Soldier Hollow (USA) (Aktualizováno: 19:16 16. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková při stíhacím závodě

Veronika Vítková při stíhacím závodě | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Třicetiletá Veronika Vítková, která má doma medaile z olympijských her i mistrovství světa, se dostala do elitní desítky v závodě Světového poháru poprvé v sezoně. Na trať vybíhala jako devatenáctá a dařilo se jí střílet rychle a přesně.

Sprint Světového poháru biatlonistek v Soldier Hollow vyhrála Norka Röiselandová. Vítková dojela 19.

Číst článek

O osm let mladší Markéta Davidová, která má letos na kontě již čtyři medaile ze závodů Světového poháru, rovněž sestřelila všech 20 terčů a díky skvělému běhu se posunula z výchozí 32. příčky na konečné 12. místo.

Po stíhacím závodu přišla o žluté číslo pro lídra celkového pořadí Dorothea Wiererová. Novou vedoucí ženou seriálu je jiná Italka Lisa Vittozziová, jež doběhla šestá a svou krajanku přeskočila o sedm bodů.

Wiererová uzavírala s osmi chybami na střelnici druhou desítku. Dvě příčky za ní skončila Eva Puskarčíková, která si závod prodloužila o dva trestné okruhy.

Od 22.05 SEČ je v Soldier Hollow na programu stíhačka mužů, do kterého z českých biatlonistů nastoupí jen Michal Krčmář, další z Čechů Michal Šlesingr se rozhodl závod neabsolvovat.

Program v USA uzavřou nedělní smíšené štafety, mistrovství světa v Östersundu začne 7. března.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme