VIDEO: Až do cíle hlavou dolů. Čeští bobisté na MS havarovali, z trati ale odešli po svých

Posádka Dominika Dvořáka byla na MS po první jízdě devátá, ale tu druhou dokončila hlavou dolů a nabrala velkou ztrátu. Všichni čtyři bobisté odešli z tratě v kanadském Whistleru sami, ale jsou až 21.

Tento článek je více než rok starý.

Whistler/Kanada (Aktualizováno: 9:43 9. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po první jízdě ze čtyř se český čtyřbob ve složení Dominik Dvořák, Dominik Suchý, Jan Šindelář a Jakub Nosek zařadila na deváté místo. Na začátku té druhé Češi předvedli o něco rychlejší start a drželi se na prvním místě průběžné pořadí.

Skeletonistka Fernstädtová přepsala dějiny, medaili ale nezískala a skončila čtvrtá

Číst článek

Jenže pak se přestalo dařit. Bob do jedné ze zatáček najel pozdě a narazil do zdi ledového koryta, při další změně směru už se nože ocitly ve vzduchu a nakonec se celý čtyřbob převrátil (Ve videu začíná jízda českého čtyřbobu v čase 42:20, pozn. red).

Domimik Dvořák nemohl stroj ovládat, jenže bob pokračoval v jízdě, v tu chvíli se pohyboval rychlostí přes 140 kilometrů v hodině. Hlavou dolů se česká posádka dostala až do cíle, až tam zastavila.

Všichni čtyři bobisté z bobu vylezli, Dominik Dvořák sice kroutil hlavou, ale celá posádka opustila trať po svých.

Havárie ale znamenala obrovskou časovou ztrátu a konec nadějí na úspěch. Z devátého místa se Češi propadli až na konec startovního pole a v polovině šampionátu jsou 21.

Vede Lotyš Oskars Kibermanis o čtyři setiny sekundy před suverénem sezony a olympijským vítězem Francescem Friedrichem z Německa, třetí je domácí Justin Kripps.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme