Vítková dovezla českou ženskou štafetu na šestém místě, vyhrály domácí Němky

Zaváhání soupeřek a čistá střelba Veroniky Vítkové zajistily české štafetě šesté místo v Ruhpoldingu. Dramatický finiš o vítězství zvládla domácí Laura Dahlmeierová před Italkou Sanfilippovou.

Ruhpolding/Německo (Aktualizováno: 15:54 13. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Veronika Vítková

Česká biatlonistka Veronika Vítková | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Do prvního závodu po definitivním oznámení neúčasti Gabriely Koukalové v Pchjongčchangu nasadili trenéři do štafety trio Jessica Jislová, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková. Češky obstály se ctí a s minutovou ztrátou dojely šesté.

Konec nadějí. Koukalová se olympiády v Pchjongčchangu nezúčastní

Číst článek

„Škoda, že to nebylo blíž, protože jsem se dneska cítila na trati opravdu dobře, dalo se bojovat ještě výš. Když se vyvarujeme trestných kol a budeme co nejmíň dobíjet, jsme schopné v tomhle složení bojovat hodně vysoko,“ zhodnotila závod Veronika Vítková.

Z vítězství se radují domácí Němky díky finiši Laury Dahlmeierové, která v posledním okruhu udolala Italku Sanfilippovou a v zaplněné Chimgau Areně mohla s domácími fanoušky i svými kolegyněmi slavit výhru. Třetí skončily Švédky před Norkami.

Jessica Jislová zahájila závod z českého pohledu „na krev“. V prvním úseku totiž utržila od soupeřky drobný šrám. Na střelnici musela třikrát dobíjet a ještě mladší Markétě Davidové předávala štafetu na 13. místě.

Markétě Davidové se podle jejích vlastních slov špatně běželo, také závodila proti velmi silným závodnicím. I proto ztráta narostla na minutu a půl, třinácté místo ale udržela.

Česká čtveřice byla postavená tak, aby se Češky posouvaly nahoru, to začala plnit Eva Puskarčíková. Na trati sice většinu ze svého šestikilometrového úseku strávila sama, i přes jedno dobíjení na obou položkách se posouvala. Po zaváhání Slovenky Poliakové se najednou národní tým ocitl v první desítce.

Veronika Vítková rychle doběhla Rusku Jurlovovou a bojovala o osmé místo. Na poslední střelbě ale Švýcarka Gasparinová a Francouzka Aymonierová musely na trestné kolo, Vítková své jedno zaváhání rychle napravila a doběhla se ztrátou 64 na vítěznou Dalhmeierovou šestá.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu:
Ženy - štafeta (4x6 km): 1. Německo (Preussová, Herrmannová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:08:47,0 (0 trest. kol+9 dobíjení), 2. Itálie (Vitozziová, Wiererová, Gontierová, Sanfilippová) -2,9 (0+3), 3. Švédsko (Perssonová, Brorssonová, Magnussonová, Öbergová) -17,2 (0+5), 4. Norsko -23,1 (0+9), 5. Polsko -24,5 (0+5), 6. ČR (Jislová, Davidová, Puskarčíková, Vítková) -1:04,0 (0+7).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme