Krčmář ve vytrvalostním závodě útočil na stupně vítězů, nakonec dojel na osmém místě

Biatlonista Michal Krčmář skončil osmý ve vytrvalostním závodě Světového poháru v Ruhpoldingu. Jednatřicetiletý rodák z Vrchlabí útočil v německém středisku na stupně vítězů, nakonec ale o ně přišel kvůli jediné chybě na poslední střelecké položce. Přesto skončil potřetí v sezoně v první desítce.

Ruhpolding (Aktualizováno: 19:04 11. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář v úvodním závodu sezony

Michal Krčmář | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Závod ovlivnily výpadky proudu v areálu, po nichž nefungovaly několik minut grafika časomíry či televizní přenos. Navzdory dvěma trestným minutám zvítězil lídr průběžného pořadí Nor Johannes Thingnes Bö a vybojoval jubilejní 60. triumf v seriálu.

Klepal jsem se jako ratlík, komentoval biatlonista Krčmář počasí v Pokljuce. Davidová se těšila na postel

Číst článek

Druhý byl s jednou chybou na střelnici Vetle Sjaestad Christiansen a za norským duem skončil třetí bezchybný Slovinec Jakov Fak. Na něj ztratil Krčmář 58 sekund.

„Snažil jsem se dělat to, co na tréninku a střílet si tak nějak v klidu. Za jedna není špatné, ale trochu mě to hlodá. Šel jsem dnes na čtyři nuly a bohužel jsem je nedal. Trochu to mrzí, ale jinak je to dobré,“ řekl Krčmář České televizi.

Další čeští závodníci v Ruhpoldingu nebodovali. Jakub Štvrtecký skončil po čtyřech trestných minutách pětačtyřicátý, Adam Václavík obsadil s šesti chybami 63. místo. Vítězslav Hornig při letošním debutu v SP třikrát minul terč a umístil se ještě o dalších deset pozic níž.

Minul terč

Nejzkušenější český biatlonista v poli Krčmář se pohyboval díky přesné střelbě od začátku mezi nejlepšími. Po patnácti sestřelených terčích přijel na poslední položku s možností zaútočit na stupně vítězů.

Orientaci závodníků v té době mohl ovlivnit výpadek proudu, po němž nefungovaly panely s průběžným pořadím či osvětlení střelnice. Stříbrný olympijský medailista ze sprintu během tohoto kolapsu minul první ránu a propadl se.

Devětadvacetiletý Bö zvítězil díky nejrychlejšímu běžeckému času. Christiansena porazil o 9,9 sekundy. Rodák ze Strynu ovládl osmý z jedenácti závodů sezony a zvýšil vedení v čele Světového poháru před Laegreidem. Celkem útočí na čtvrtý Velký křišťálový glóbus v kariéře.

Program v Ruhpoldingu bude pokračovat ve čtvrtek vytrvalostními závody žen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme