Jislová zastřílela ve vytrvalostním závodě čistě a dojela na 14. místě, Davidová chybovala

Na střelnici bezchybná biatlonistka Jessica Jislová skončila čtrnáctá ve vytrvalostním závodě Světového poháru v Ruhpoldingu a vyrovnala nejlepší výsledek v sezoně. Na dvě chyby doplatila Markéta Davidová, která obsadila 18. místo a přišla o teoretickou šanci na obhajobu malého křišťálového glóbu. Zvítězila Italka Lisa Vittozziová.

Ruhpolding (Aktualizováno: 18:35 12. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jessica Jislová se na světovém šampionátu v Oberhofu bohužel nepředstaví

Jessica Jislová se na světovém šampionátu v Oberhofu bohužel nepředstaví | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: ČTK

SSdmadvacetiletá Vittozziová trefila na střelnici všech 20 terčů a porazila o 39 vteřin nečekaně druhou a rovněž bezchybnou Lou Jeanmonnotovou.

Kuriozita, kterou jsem v kariéře nezažil, komentoval Krčmář výpadek proudu při závodě v Ruhpoldingu

Číst článek

Třetí skončila další Francouzka Julia Simonová, která navýšila vedení ve Světovém poháru. Jislovou dělilo od nejlepší desítky 38 vteřin, 14. místo jí stačilo k účasti v nedělním závodě s hromadným startem.

„Za dva je v tomhle závodě moc, takže s tím spokojená nejsem. Na lyžích jsem se cítila docela dobře, ale podle výsledků to taky moc nevypadá. Asi si to budu muset ještě trochu vyhodnotit, až uvidím ty čísla,“ okomentovala svůj výkon Davidová pro Radiožurnál Sport.

Pro první bod v sezoně si doběhla Lucie Charvátová, jež obsadila po třech chybách 40. místo. Závod se nevydařil Tereze Voborníkové, která byla po šesti trestných minutách osmdesátá

Šestadvacetiletá Davidová odstartovala do závodu s číslem 3. Při úvodní střelbě vleže minula čtvrtý terč. Zpět do hry se vrátila díky bezchybné „stojce“ šance na první desítku jí však vzala další chyba vleže, kdy netrefila hned první ránu.

Obhájkyně malého křišťálového glóbu klesla v hodnocení disciplíny na desáté místo a na první Vittoziovou ztrácí nedostižných 91 bodů. Poslední vytrvalostní závod SP se uskuteční v březnu v Östersundu, mistrovství světa se do pořadí seriálu nově nepočítá.

Vítězka hodnocení vytrvalostních závodů ze sezony 2018/19 Vittozziová si připsala třetí vítězství v kariéře. Zriumfovala přesně čtyři roky od posledního triumfu ve stíhacím závodě v Oberhofu.

Druhá Jeanmonnotová se umístila na stupních vítězů poprvé. Pátá skončila Švédka Hanna Öbergová, která se vrátila po nemoci. První body v kariéře získala Ukaleq Slettemarková z Grónska.

Vojtěch Šilhan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme