Biatlonistka Wiererová ovládla vytrvalostní závod v Östersundu. Davidová doběhla třináctá

Biatlonistka Markéta Davidová ve vytrvalostním závodě Světového poháru v Östersundu nenavázala na triumf z minulé sezony a obsadila třinácté místo. Zvítězila Dorothea Wiererová o 25,5 sekundy před Lisou Vittozziovou, která si tak zajistila malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny. Třetí místo obsadila v mrazivém závodě ve Švédsku Němka Herrmannová-Wicková.

Tento článek je více než rok starý.

Östersund (Švédsko) (Aktualizováno: 17:00 9. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová ve vytrvalostním závodě obsadila třinácté místo

Markéta Davidová ve vytrvalostním závodě obsadila třinácté místo | Zdroj: Český biatlon - Jaroslav Svoboda

O stupně vítězů mistryni světa z roku 2021 připravily dvě chyby na závěrečné střelecké položce. Dnešní závod patřil Italkám, které byly na střelnici bezchybné.

Davidová vyrazila na trať se startovním číslem jedna a první tři položky střílela čistě, což ji i po průjezdu dalších favoritek drželo na mezičasech v popředí. Na závěrečné položce ale minula druhou a pátou ránu. Na vině bylo i mrazivé počasí ve Švédsku.

„Ve čtvrtém kole mi zmrzly prsty, nebyla jsem schopná to rozhýbat a poslední okruh jsem docela trpěla. V buňce jsem dlouho čekala, než se budu moct pohnout, protože prsty byly úplně zmrzlé,“ řekla po závodě česká reprezentantka.

Na vítěznou Italku Wiererovou ztratla více než tři minuty. Od bronzové Němky Denise Herrmannové-Wickové ji dělila přibližně minuta a půl.

Druhou nejlepší Češkou v závodě byla Lucie Charvátová, která s dvěma trestnými minutami obsadila 26. místo. To je její nejlepší umístění v aktuální sezoně Světového poháru, kde zatím měla jen jeden bod. Zhruba sekunda dělila od bodované čtyřicítky jednačtyřicátou Terezu Voborníkovou, která zapsala tři trestné minuty.

Jessica Jislová po zdravotních problémech běžecky nestačila a byla se dvěma chybami jednapadesátá. Propadla Tereza Vinklárková, která při druhé ležce netrefila ani jeden terč a celkově měla devět trestných minut. Byla předposlední z 93 biatlonistek, které závod dokončily.

Závody SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko) - vytrvalostní závod:

Ženy (15 km): 1. Wiererová 41:19,6 min. (0 tr. minut), 2. Vittozzi (obě It.) -25,5 (0), 3. Hermannová-Wicková (Něm.) -1:38,8 (1), 4. Simonová (Fr.) -1:49,5 (2), 5. Lunderová (Kan.) -2:11,9 (0), 6. Voigtová (Něm.) -2:19,2 (1), ...13. Davidová -3:08,6 (2), 26. Charvátová -3:58,7 (2), 41. Voborníková -5:10,7 (3), 51. Jislová -5:52,3 (2), 92. Vinklárková (všechny ČR) -13:13,0 (9).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme