Závod s hromadným startem v Anterselvě ovládla Domračevová, Vítková se propadla na 27. místo

Běloruska Darja Domračevová vyhrála v italské Anterselvě závod s hromadným startem na 12,5 kilometru. Díky čisté poslední střelbě porazila Slovenku Kuzminovou a Finku Mäkäräinenovou.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva/Itálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková odjíždí ze střelnice

Veronika Vítková odjíždí ze střelnice | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Veronika Vítková v anterselvské chumelenici začala závod s hromadným startem skvěle. V prvním kole se udržela v těsném závěsu za absolutní špičkou a díky čisté střelbě odjížděla ze střelnice sedmá.

Olympijský rok: 'Přesladká barbína,' myslel si Petr Koukal o budoucí ženě. Názor změnil za pár minut

Číst článek

Jenže pak se přestalo dařit. Jediná česká reprezentantka zlomila hůlku a než se dostala k vlastní náhradní, musela dvakrát měnit. Propadla se hluboko do druhé desítky a další ztrátu nabrala kvůli minuté poslední ráně na druhé položce a následném trestném kole.

Vepředu se mezitím odpoutala silná dvojice. Bleskurychle střílející Italka Dorothea Wierereová a výborně běžící Kaisa Mäkäräinenová, která na trati rychle smazala jeden trestný okruh.

Ale po třetí střelbě už jela Italka sama. Zatímco Finka dvakrát minula a propadla se, Wiererová vysypala náboje do terče za 22 sekund. O dvacet vteřin později ji následovala Slovenka Kuzminová.

Když špička vyjížděla ze střelnice, Veronika Vítková se teprve chystala ke střelbě. Díky znovu minuté poslední ráně ji Češka opouštěla na 23. místě s dvouminutovou ztrátou.

Wiererové stačilo zastřílet čistě poslední položku, to se nepovedlo a dvě trestná kola ji odsunula až na čtvrté místo. Kuzminová chybovala jednou a odjížděla se ztrátou tří vteřin na vedoucí Darju Domračevovou. Ta se čistou střelbou posunula o devět míst až do vedení.

Běloruska, která včera byla třetí, když pustila Wiererovou do cíle po kolizi na trati dřív, si za uznalého potlesku italského publika dojela pro druhé individuální vítězství v sezoně, o 12 sekund za ní zaostala Kuzminová, která ubránila třetí místo před mocně finišující Kaisou Mäkäräinenovou.

Veronika Vítková si neodpustila chybu ani na poslední střelbě a závod dokončila v tréninkovém tempu na 27. místě.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme