Ženskou štafetu v Oberhofu vyhrály biatlonistky Francie, Češky skončily deváté

Biatlonovou štafetu žen v německém Oberhofu ovládly reprezentantky Francie, které dojely s více než půlminutovým náskokem před druhými Němkami. Třetí skončila švédská čtveřice. Češky zradila střelba a nakonec obsadily deváté místo.

Oberhof/Německo (Aktualizováno: 13:34 7. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Veronika Vítková

Česká biatlonistka Veronika Vítková | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Francouzky v nepříjemných podmínkách zamlženého Oberhofu poprvé po dvanácti letech zvítězily v biatlonové štafetě a přerušily vítěznou sérii Německa. Němky musely na dvě trestná kola a skončily o půl minuty druhé.

Němkám cestu za sedmou výhrou ve Světovém poháru za sebou zkomplikovala hned na úvodním úseku Vanessa Hinzová, která po jednom trestném kole předávala až jako čtrnáctá. Denise Herrmannová a Franziska Preussová pak vrátily Němky do čela, ale Maren Hammerschmidtová také vinou trestného kola prohrála souboj o vítězství s Justine Braisazovou. Uhájila alespoň druhou pozici před třetími Švédkami.

České biatlonistky opět selhaly ve střelbě

Českou štafetu, které stále chybí zraněná Gabriela Koukalová, rozjela Eva Puskarčíková a po první střelbě, na níž Češka ani jednou nechybovala, se do druhé položky držela na čtvrtém místě. Tam ale Puskarčíková musela třikrát dobíjet a i když se vyhnula trestnému kolu, nabrala na čelo závodu půlminutovou ztrátu.

Podmínky byly ideální, ale nevyvarovala jsem se 'jedniček,' lituje Veronika Vítková

Číst článek

Jessica Jíslova přebírala štafetu na sedmém místě a po třetí střelbě, kde jednou dobíjela, se držela na šestém místě. Jenže na čtvrté položce musela kvůli špatné střelbě na trestné kolo a propadla se na desátou příčku se ztrátou více než minutu a dvacet vteřin na čelo.

Na druhé předávce do závodu vstoupila Markéta Davidová. Jednadvacetiletá česká biatlonistka na páté střelbě minula terč dvakrát a na šesté třikrát, ale trestnému kolu vyhnula a na poslední předávce byla desátá.

Veronika Vítková musela na své první střelbě dobíjet třikrát, na druhé položce udělala dvě chyby a bojovala s polskou štafetou o konečné osmé místo. Nakonec ale nejzkušenější z Češek dovezla štafetu na devátém místě.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Ženy - štafeta (4x6 km):
1. Francie (Bescondová, Chevalierová, Aymonierová, Braisazová) 1:12:42,4 (1 trest. okruh + 10 dobíjení), 2. Německo (Hinzová, Herrmannová, Preussová, Hammerschmidtová) -32,4 (2+13), 3. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, Högbergová, Brorssonová) -48,2 (0+8), 4. Rusko -1:04,7 (1+5), 5. Ukrajina -1:15,8 (0+12), 6. Itálie -2:06,9 (2+8), ...9. ČR (Puskarčíková, Jislová, Davidová, Vítková) -3:04,8 (1+18).

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme