Ženskou štafetu vyhrály v Hochfilzenu biatlonistky Německa, Češky skončily šesté

Německé biatlonistky v poslední době těžko hledají konkurenci a svou dominanci potvrdily i v úvodní štafetě letošní sezóny Světového poháru. V rakouském Hochfilzenu zvítězily Němky před druhými Ukrajinkami, třetí doběhla štafeta Francie. Česká čtveřice skončila po trestném kole Jessicy Jíslové na šestém místě.

Hochfilzen/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková při sprintu v Hochfilzenu

Česká biatlonistka Veronika Vítková (ilustrační foto) | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

České biatlonistky doběhly ve štafetě na Světovém poháru v Hochfilzenu šesté, na stupně vítězů ztratily půl minuty. O ještě lepší umístění je připravila střelba Jessiky Jislové, která musela po položce vestoje na trestné kolo. Šestý závod Světového poháru za sebou vyhrály německé biatlonistky, i když nenasadily hvězdu závodů v Östersundu Denise Herrmannovou

Při absenci zdravotně indisponované Gabriely Koukalové nastoupily Češky v sestavě Eva Puskarčíková, Jislová, Markéta Davidová a Veronika Vítková. Puskarčíková prožívala těžké chvíle po položce vestoje, kdy jediný nesklopený terč při dobíjení trefila až napotřetí. Díky rychlému závěrečnému kolu ale předávala jako pátá s půlminutovou ztrátou na čelo.

Štafety v Hochfilzenu ovládli biatlonisté Norska. Češi propadli a skončili na 18. místě

Číst článek

Po trestném kolu Jislové při položce vestoje se Češky v polovině závodu propadly na jedenácté místo a ztrácely minutu a půl. Na rozdíl od stíhacího závodu, při kterém sedmkrát minula, se tentokrát na střelnici dařilo dvacetileté Davidové. Při štafetovém křtu ohněm netrefila jen úvodní ránu vestoje a předávala jako sedmá se ztrátou třinácti sekund na čtvrté Rusky.

Finišmanka Vítková vyčistila všechny terče vleže, ale odstup na čelo zůstával přibližně stejný. Vestoje dobila jednu netrefenou ránu napodruhé a dovezla českou štafetu na šesté pozici.

Pořadí na stupních vítězů bylo v Hochfilzenu stejné jako před deseti měsíci na světovém šampionátu. Za německou finišmankou Laurou Dahlmeierovou doběhly s odstupem bezmála 45 sekund Ukrajinky. Třetí skončily Francouzky, i když musely absolvovat dvě trestná kola.

Světový pohár pokračuje čtvrtečním sprintem žen ve francouzském Annecy.

Ženy - štafeta 4x6 km:

1. Německo (Hinzová, Hildebrandová, Hammerschmidtová, Dahlmeierová) 1:14:36,4 (0+9), 2. Ukrajina (Vita Semerenková, Džymová, Valj Semerenková, Pidhrušná) -44,9 (0+5), 3. Francie (Dorinová Habertová, Aymonierová, Braisazová, Bescondová) -1:04,5 (2+13), 4. Rusko -1:09,0 (0+9), 5. Švýcarsko -1:25,7 (2+12), 6. ČR (Puskarčíková, Jislová, Davidová, Vítková) -1:34,1 (1+12).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme