Životní výsledek. Ester Ledecká si ve sjezdu dojela pro sedmé místo, vyhrála Američanka Shiffrinová

Ester Ledecká skončila na sedmém místě ve druhém sjezdu Světového poháru v Lake Louise. Za stupni vítězů zaostala dvojnásobná mistryně světa ve snowboardingu jen o 45 setin sekundy a vylepšila své maximum v alpském lyžování. Senzačně vyhrála slalomářka Mikaela Shiffrinová, která zvítězila při svém čtvrtém startu ve sjezdu. Dvaadvacetiletá Američanka porazila o 13 setin Němku Viktorii Rebensburgovou, třetí skončila Švýcarka Michelle Gisinová.

Tento článek je více než rok starý.

Lake Louise Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Závod začal s více než hodinovým zpožděním kvůli výpadku elektrického proudu a nefungující lanovce, organizátoři museli vozit sjezdařky na start rolbami. Ledecká po pátečním třináctém místu jela tentokrát bez chyby, po dojezdu byla šestá a klesla už jen o místo.

Sedmá příčka je nejlepším výsledkem české lyžařky ve sjezdu Světového poháru po 32 letech. Stejně dopadla v březnu 1985 Olga Křížová-Charvátová v kanadském Banffu.

Ledecká se chystá na sezonu. Kdo řekne olympiáda, platí pokutu deset eur, rozesmála novináře

Číst článek

Dvaadvacetiletá Shiffrinová dosud vládla slalomu, ale rozhodla se jezdit i ostatní disciplíny. Sjezd v SP jela poprvé loni právě v Lake Louise a byla osmnáctá, pak třináctá, v pátek už skončila třetí a při čtvrtém startu nenašla přemožitelku.

Třiatřicátou výhrou v SP Shiffrinová vyrovnala lichtenštejnskou sjezdařku Hanni Wenzelovou na osmém místě historického pořadí. Pouze legendární Rakušanka Annemarie Moserová-Pröllová dokázala před 23. narozeninami vyhrát vícekrát (42).

Její krajanka a specialistka na rychlostní disciplíny Lindsey Vonnová po pátečním pádu obsadila 12. místo. Za Ledeckou zaostala o tři desetiny. "Bylo to náročné. Nemohla jsem se spolehnout na pravé koleno. Včera jsem schytala ránu a mám ho dost oteklé. Ale to nic, budu bojovat," řekla rekordmanka v počtu vítězných závodů ve Světovém poháru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme