Zítka, Kadlec a Daněk jsou poprvé v reprezentaci

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner nominoval na závěrečné kvalifikační zápasy o účast na mistrovství Evropy tři nováčky. Poprvé se v národním týmu objeví brankáři Daniel Zítka z Anderlechtu Brusel a plzeňský Michal Daněk, pozvánku poprvé dostal také obránce pražské Sparty Michal Kadlec. Čeští fotbalisté se v sobotu 17. listopadu utkají v Praze na Letné se Slovenskem a o čtyři dny později zakončí kvalifikaci na Kypru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Ondřej Prokop | Zdroj: Český rozhlas

Reprezentační výběr se oproti poslednímu utkání dost obměnil: mimo hru je Petr Čech z Chelsea, který si poranil lýtko v úterním zápase Ligy mistrů na hřišti Schalke. Trenér věří, že v posledním dvojutkání nastoupí kapitán Tomáš Rosický. Ten má opakovaně svalové problémy, ve středu se neobjevil v zápase Ligy mistrů na Slavii. Zraněný je také obránce AC Milán Marek Jankulovski. Místo něj se do mužstva dostal Michal Kadlec, syn kapitána vicemistrů Evropy z roku 1996.

Zdravotní problémy má vedle Čecha a Jankulovského také záložník Hamburku David Jarolím, který by ale v případě zlepšení svého stavu mohl být povolán dodatečně, a také útočník Slavie Stanislav Vlček.

Naopak po zranění se do reprezentace vrací Zdeněk Grygera a po jednozápasovém trestu za žluté karty také záložník Jan Polák a útočník Milan Baroš. Více než Barošova rychlá jízda po dálnici rychlostí 271 km/h ale kouče Brücknera trápí spíše fakt, že český útočník v Lyonu nenastupuje. Naposledy odehrál jen 50 minut druhého října.

V nominaci je teď dvacet hráčů, z toho 17 do pole. Brückner naznačil, že tým určitě minimálně o další dvě jména rozšíří.

Nominace:

Brankáři:

Jaromír Blažek (1. FC Norimberk, 12 zápasů/0 branek)
Michal Daněk (Viktoria Plzeň, 0/0)
Daniel Zítka (Anderlecht Brusel, 0/0)

Obránci:

Zdeněk Grygera (Juventus Turín, 50/1)
Michal Kadlec (Sparta Praha, 0/0)
Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 19/1)
Zdeněk Pospěch (Sparta Praha, 3/0)
David Rozehnal (Newcastle, 39/0)
Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 64/2)

Záložníci:

Tomáš Galásek (Norimberk, 61/1)
Marek Matějovský (Mladá Boleslav, 4/1)
Jaroslav Plašil (Osasuna Pamplona, 31/2)
Jan Polák (Anderlecht Brusel, 33/6)
Daniel Pudil (Slavia Praha, 2/0)
Tomáš Rosický (Arsenal, 67/18)
Libor Sionko (FC Kodaň, 27/4)

Útočníci:

Milan Baroš (Olympique Lyon, 59/31)
Martin Fenin (Teplice, 3/0)
Jan Koller (Monako, 81/50)
Marek Kulič (Sparta Praha, 9/2)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme