Zlatá lyže nebude

Kvůli vysokým teplotám a nedostatku sněhu byl bez náhrady zrušen úvodní závod nového seriálu Tour de Ski, který se měl ve dnech 29. a 30. prosince uskutečnit v Novém Městě na Moravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová | Foto: Roman Růžička

Mělo to být velké loučení Kateřiny Neumannové s domácími diváky. Nebude! Proti se postavil Svatý Petr, který nezahrnul Vysočinu potřebnými přívaly sněhu, ani nestlačil rtuť teploměru do mínusových hodnot.

Rozhodnutí, že se závod nebude moci konat na Vysočině, padlo z úst ředitele běžeckého úseku mezinárodní lyžařské federace FIS Jörga Capola už včera. Stále se však uvažovalo o možném přesunutí závodu do krkonošských Míseček či alespoň do haly v německém Mnichově. Dnes obě tyto varianty padly. Krkonoše vyloučila předpověď počasí, která neslíbila potřebné ochlazení, pro Mnichov se zase nepodařilo zajistit vysílání v německé televizi. A bez přímého přenosu by ekonomické ztráty pořadatelů pouze narostly.

Tour de Ski tak začne až 31. prosince sprinterskými závody v Mnichově. Seriál pak bude pokračovat v Oberstdorfu, Asiagu a Val di Fiemme a celkem bude obsahovat šest závodů.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme