Zlatá medaile z LOH v Sydney patří Noolovi právem

Odborná expertíza potvrdila, že sporný pokus estonského desetibojaře Erkiho Noola v hodu diskem na olympijských hrách v Sydney byl regulérní. Zlatá medaile tak Noolovi patří právem, stejně jako stříbro českému reprezentantovi Romanu Šebrlemu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z výsledku analýzy vyplynulo, že podrážka desetibojařovy boty se v kritickém momentu nacházela devět milimetrů nad hranou diskařského kruhu. Expertízu si vyžádal Český atletický svaz, aby získal důkaz pro možnost podání protestu u mezinárodní federace IAAF.

A ještě jednou atletické zákulisí. Sprinteru Romanu Zoubkovi stále hrozí dvouletý trest za doping, i přesto že byl disciplinární komisí Českého atletického svazu loni v listopadu očištěn. Dokumentaci si totiž dnes vyžádala na základě stížnosti Antidopinkového výboru České republiky disciplinární komise Mezinárodní atletické federace. V krvi sprintera byl loni v květnu v krvi nalezen anabolický steroid de-hy-dro-epy-jan-dro-steron.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme