Zlato ve štafetě získali Norové, Češi skončili osmí

Norská štafeta vybojovala na mistrovství světa v klasickém lyžování v japonském Sapporu zlatou medaili. Norové titul obhájili díky skvělému finiši Pettrera Northuga. Stříbro berou Rusové a bronz patří Švédům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

České kvarteto ve složení Martin Koukal, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Milan Šperl skončilo na osmé příčce. Martin Koukal, který štafetu rozjížděl, se dlouho pohyboval v desetičlené skupince, ale v závěru neudržel kontakt s nejrychlejšími a propadl se na jedenácté místo.

"Měl jsem jet se soupeři v těsnějším kontaktu. V závěru jsem se neudržel ve skupině. Do kopce mi to ještě šlo, ale v závěru v jízdě soupaž se zřejmě projevil můj deficit v rameni," řekl Koukal. Lukáš Bauer dokázal českou čtveřici posunout na sedmé místo.

Magál odjel už druhý závod s bolestivě poraněným žebrem, které si narazil či naštípl při pádu ve skiatlonu. "Neměl jsem poraněné žebro zaledované a klasický styl mi vůbec nešel. Byla to škoda, protože se mi jinak právě v klasice jezdilo v Sapporu výborně," řekl Magál. V závěrečném finiši byl Šperl v souboji o šesté místo nejpomalejší.

Věra Bláhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme