Zlínským hokejistům chybí jediná výhra k titulu

Hokejisté pražské Slavie podlehli ve čtvrtém utkání finále extraligy Zlínu 0:1 a prohrávají už 1:3 na zápasy. Série hraná na čtyři vítězné duely pokračuje ve čtvrtek od 17:00 ve Zlíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Útočník Ondřej Veselý přiblížil hokejisty Zlína na jediný krůček k prvnímu mistrovskému titulu. Velkou měrou se o úspěch zasloužil i brankář Martin Altrichter, který zneškodnil 36 střel a vychytal své první čisté konto v letošním play off.

Slavia nastoupila oproti nedělnímu utkání bez zraněného Martince a trenér Vladimír Růžička zamíchal složením všech čtyř útoků. Pražané se od úvodu snažili smazat soupeřův jednozápasový náskok a už ve čtvrté minutě z nenápadné střely zamířil Vondrka do pravé tyče Altrichterovy branky. Na druhé straně pálil po Leškových efektních obloučcích za brankou Hamrlík, ale se střelou od modré čáry neměl Franěk problém.

V úvodu druhé části domácí přežili oslabení a naopak s ostrou Klepišovou ránou měl plné ruce práce Altrichter. Zlínský gólman osvědčil postřeh i v 27. minutě, kdy reflexivně vyrazil přesnou Novákovu střelu od modré čáry. Slavia pak nevyužila další dvě přesilové hry a mezitím Franěk vleže zachránil svůj tým po Leškově akci. V oslabení zase ujel Hlinka, pálil však vysoko. A bezbrankové skóre se nezměnilo ani v početní výhodě Zlína či po střele Supa do konstrukce a Beránkově šanci.

Rozhodující moment nastal v 43. minutě, kdy Slavia chybovala po vhazování v útočném pásmu a dvojice Balaštík - Veselý z protiútoku zařídila jediný gól zápasu. Po Balaštíkově uvolnění nejdříve pálil Veselý mimo, ale odražený puk od mantinelu napodruhé uklidil do branky.

Výsledek:

Slavia Praha - Hamé Zlín 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávka: 43. Veselý (Balaštík). Rozhodčí: Bolina, Venglář - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 13.035. Stav série: 1:3.

Sestavy: Slavia Praha: Franěk - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Pojkar, Houdek, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Krátoška, Antoš - Ivan, Červenka, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous; Zlín: Altrichter - Hamrlík, Blaťák, D. Nosek, Zubíček, Tesařík, Vosátko - Balaštík, Leška, Veselý - Okál, Vlach, Záhorovský - Barinka, M. Hlinka, Kapusta - E. Weissmann, Mokrejš, Jenáček. Trenéři: Bokroš, Stuchlík.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme