Žluté karty způsobily zmatek

Na zápas fotbalového mistrovství světa mezi Austrálií a Chorvatskem asi hned tak nezapomene rozhodčí Graham Poll. Zkušený anglický sudí ztratil v závěru zápasu přehled o rozdaných žlutých kartách a zapříčinil nevídaný zmatek. Jeho "karetní show" sledoval nevěřícně i náš zpravodaj v Německu Jiří Hošek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalová zeď

fotbalová zeď | Foto: Jiří Hošek

Josipa Šimuniče arbitr poprvé "napomínal" ve 62.minutě. Těsně před koncem zápasu ukázal Graham Poll chorvatskému zadákovi druhou žlutou, která za normálních okolností znamená i kartu červenou a tedy vyloučení.

Zmatený sudí, který už předtím poslal předčasně pod sprchy jednoho Chorvata a jednoho Australana, ale Šimuniče nechal na hřišti. Je pravdou, že v hektickém závěru utkání proti tomuto přehmatu nikdo neprotestoval.

O několik desítek sekund později si ale Šimunič za řečnění prohlédl zblízka žlutý kartonek dokonce potřetí, což je unikát. Tentokrát ho už anglický rozhodčí, který až do včerejška patřil mezi nejlepší muže s píšťalkou, skutečně vyloučil.

Na výsledek zápasu a postup Australanů tenhle karetní výstup naštěstí neměl vliv.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme