Žokej Gehm triumfoval na Velké pardubické potřetí

Sedmiletá hnědka Registana s německým žokejem Peterem Gehmem se stala vítězkou 113. ročníku Velké pardubické steeplechase České pojišťovny. Druhý dojel Maskul pod vedením Jiřího Kameníčka, třetí skončil Decent Fellow v sedle s legendárním Josefem Váňou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Registana před Maskulem

Registana před Maskulem | Foto: Alexandra Mlejnková

Žokej Gehm zvítězil na Velké pardubické potřetí za sebou a jeho Registana potvrdila roli velké favoritky. Letos při svých třech startech nenašla přemožitele a dominantní pozici potvrdila i v Pardubicích. Od počátku byla v čele dostihu, ale v samém závěru se musela strachovat o vítězství. Po posledním skoku šla do cílové rovinky s náskokem několika metrů před Decent Fellowem, sto metrů před cílem jí však začaly docházet síly a s vypětím všech sil uhájila útok Maskula vedeného žokejem Kameníčkem.

Po třinácti letech se tak na Velké pardubické radovala z vítězství klisna. "Vyhrát třikrát v řadě Velkou pardubickou, to je až neuvěřitelné," svěřoval se po závodě Gehm. "Ale Registana je skvělý kůň, nejlepší, jakého jsem v České republice kdy jel," doplnil. Stáj Wrbna se může těšit i na tučnou odměnu. Na její konto poputuje polovina z celkové čtyřmilionové dotace dostihu.

Výsledek:

113. Velká pardubická; steeplechase na 6900 metrů, dotace 4 miliony Kč): 1. Registana (žokej Gehm, trenér Radek Olehla, Stáj Wrbna), 2. Maskul (ž. Kameníček), 3. Decent Fellow (ž. Váňa)

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme