Zraněná lyžařka Cavagnoudová zemřela

Lyžařská mistryně světa v superobřím slalomu Régine Cavagnoudová zemřela. Její stav byl od pondělní srážky s německým trenérem Markusem Anwanderem extrémně kritický a neumožňoval chirurgům provést další operaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Regine Cavagnoudová

Regine Cavagnoudová | Zdroj: ČTK

"Na základě dalších podrobných vyšetření jsme zjistili, že její stav byl horší, než jsme původně předpokládali," prohlásil lékař Wolfgang Koller, šéf jednotky traumatologie a intenzívní péče univerzitní nemocnice v Innsbrucku.

Cavagnoudová měla vedle zranění lebky a mozku několik zlomenin končetin, poškozený obličej a zlomeniny kostí v obličeji, další vnitřní zranění a vážně zasažená játra.

Lyžařka byla od pondělí udržována v umělém komatu a lékaři ji udržovali při životě napojením na respirátor a dávkami silných sedativ.

Francouzka zahájila sezónu skvěle, v úvodním závodu Světového poháru v Söldenu skončila třetí v obřím slalomu. Poté odjela trénovat na ledovec v Pitztalu, kde jí vjel do cesty Anwander. Po srážce se Cavagnoudové na chvíli zastavilo srdce, ale včasný zásah přítomného kouče ji resuscitoval. Stav německého trenéra, kterého rakouští vyšetřovatelé považují za možného viníka nehody, je vážný.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme