Do ligy vstoupí fotbalisté Brna s novým názvem i touhou hrát atraktivní fotbal

Brněnští fotbalisté skončili v uplynulém ročníku Gambrinus ligy s 35 body až na 11. příčce tabulky. Tím zopakovali podprůměrné umístění ze sezony 2008/09.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnský kanonýr Michael Rabušic

Brněnský kanonýr Michael Rabušic | Foto: 1fcbrno.cz

Představitelé klubu slibují, že ho navrátí do vyšších pater tabulky. Mělo by to být díky oku lahodícímu ofenzivnímu projevu týmu.

"Nám jde o to, abychom přilákali více diváků. Dosavadní výkony ani výsledky je nemohli zaujmout," uznává trenér Karel Večeřa, který na lavičce nahradil Miroslava Beránka.

Během letní přestávky potěšilo vedení klubu příznivce především změnou názvu. Ještě v loňské sezoně 1.FC, se rozhodnutím valné hromady vrátil k historicky úspěšnému názvu Zbrojovka, se kterým také získal jihomoravský tým v roce 1978 svůj zatím jediný mistrovský titul.

"Ke změně se schylovalo už přede dvěma roky. Fanoušci měli v srdci i hlasivkách pořád Zbrojovku," vysvětluje sportovní ředitel Karel Jarůšek.

Rabušic střílel, Šural s Pernicou marodili

Letní přípravu zahájili svěřenci trenéra Večeři 7. června a absolvovali během ní dvě soustředění. První v Pozlovicích, které bylo zaměřeno více na kondici, a druhé v rakouském Pibersteinu, kde ze tří zápasů ani jednou Zbrojovka neprohrála.

Ze sedmi turnajových gólů v Rakousku si hned 3 připsal jedenadvacetiletý útočník Michael Rabušic, a dokázal tak, že vedle Tomáše Doška by měl být v nové sezoně právě on hlavní ofenzivní silou Zbrojovky.

Do nové sezony Gambrinus ligy vstoupí Brno v pondělí 19. července na hřišti Jablonce. Obejít se bude muset bez Josefa Šurala a Luďka Pernici, kteří se během přípravy vážněji zranili.

Jan Suchan, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme