Fotbalovou Olomouc čekají v Turecku kvalitní soupeři i kvanta jídla
Fotbalisté Sigmy Olomouc odcestovali dnes brzy ráno na soustředění do Turecka. Sehrají tam tři utkání s kvalitními soupeři. Především je ale čeká závěrečná část přípravy na jarní část fotbalové Gambrinus ligy.
Soupeři na hřišti ale nebudou těmi jedinými, na něž si budou muset dávat fotbalisté z Olomouce pozor. Hlídat si budou muset váhu. Potvrdil to jeden z nejzkušenějších fotbalistů olomouckého mužstva Tomáš Janotka. Nabídka jídel je totiž v Turecku ohromující.
„Je to strašně veliký prostor, kde najdete od rohlíků přes hranolky, maso až po moučníky. Prostě úplně všechno, ale každý z nás je profesionál a víme, kdy si co můžeme dovolit. Každý se o to stará sám.“
S čímž ale nesouhlasí trenér Roman Pivarník, kilogramy mohou přibýt i u profesionálů. „Určitě, protože jídla je tam dostatek. Výhoda je v tom, že mužstvo je pohromadě, více odpočívá. Po večerech se můžeme věnovat i teoretické přípravě.“
A ještě zbývá čas na moře a koupání. „Chodíme do moře a většinou i povinně, stejně jako v Olomouci po tréninku zajdeme zchladit nohy. Na dvě tři minutky je to ideální. Plavky bereme proto, že je tam bazén. Regenerace se urychlí, když se vyplaveme, zajdeme do sauny, vířivky,“ tvrdí trenér Roman Pivarník.