Vedle fotbalu stíhá i pohostinství. Kapitán lotyšské reprezentace otevřel v Rize restauraci

Čeští fotbalisté mohou mít už v neděli důvod slavit postup na Euro 2016. Pokud taková situace po jejich zápase v Lotyšsku skutečně nastane, může jim hned na trávníku nabídnout své služby obvyklý kapitán soupeřova týmu. V Rize si totiž před čtyřmi lety otevřel restauraci.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Restaurace Koya | Foto: Jan Kaliba

Když se v Rize vydáte k řece Daugavě a troufnete si projít lehce strašidelnou uličkou připomínající doky, vynoříte se v restauraci, která zvlášť v letošním parném létě musela mít žně.

Majitel stylového podniku s říční terasou se jmenuje Kaspars Gorkšs a v neděli povede lotyšské fotbalisty v zápase evropské kvalifikace proti těm českým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Českého rozhlasu Jan Kaliba navštívil restauraci lotyšského reprezentačního kapitána

„Neřekl bych, že je to jeho koníček, ale tak jako fotbal nehrajete jen jednou nohou, tak i v životě je dobré mít víc činností, které vás naplňují,“ říká manažer restaurace Kalvis.

Kaspars Gorkšs teď působí v Řecku, ale když se vrátí do Lotyšska, pokaždé se zastaví. „Dá si jídlo, nalijeme mu pití do jeho oblíbené skleničky, cítí se tu dobře. I teď před zápasem s Čechy se tu určitě objeví,“ je přesvědčený Kalvis.

Po chvíli přináší dvě speciality, které také nejvíce chutnají majiteli zařízení, salát s jehněčím a mangem a pikantní tuňákový steak.

„Tohle má Kaspars nejradši, ale nedává si to pokaždé. Záleží, jak těžký měl trénink a co má povolené od trenéra. Někdy se stane, že přivede i kamarády z národního týmu. Ne všechny, obvykle tak osm. To pak restauraci zavřeme a fotbalisti tu slaví, relaxují nebo se prostě jen baví o všem možném,“ vypráví Kalvis.

Na českých reprezentantech teď bude, jestli Kaspars Gorkšs bude zvát k své spoluhráče k oslavám i v neděli, kdy bude mít po utkání s výběrem Pavla Vrby.

Salát s jehněčím a mangem-oblíbené jídlo Kasparse Gorkšse | Foto: Jan Kaliba

Kalvis Jermolajevs, manažer restaurace kapitána lotyšské reprezentace | Foto: Jan Kaliba

Restaurace Koya v temné uličce u řeky Daugavy | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme