Vedle fotbalu stíhá i pohostinství. Kapitán lotyšské reprezentace otevřel v Rize restauraci

Čeští fotbalisté mohou mít už v neděli důvod slavit postup na Euro 2016. Pokud taková situace po jejich zápase v Lotyšsku skutečně nastane, může jim hned na trávníku nabídnout své služby obvyklý kapitán soupeřova týmu. V Rize si totiž před čtyřmi lety otevřel restauraci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Restaurace Koya

Restaurace Koya | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Když se v Rize vydáte k řece Daugavě a troufnete si projít lehce strašidelnou uličkou připomínající doky, vynoříte se v restauraci, která zvlášť v letošním parném létě musela mít žně.

Majitel stylového podniku s říční terasou se jmenuje Kaspars Gorkšs a v neděli povede lotyšské fotbalisty v zápase evropské kvalifikace proti těm českým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Českého rozhlasu Jan Kaliba navštívil restauraci lotyšského reprezentačního kapitána

„Neřekl bych, že je to jeho koníček, ale tak jako fotbal nehrajete jen jednou nohou, tak i v životě je dobré mít víc činností, které vás naplňují,“ říká manažer restaurace Kalvis.

Kaspars Gorkšs teď působí v Řecku, ale když se vrátí do Lotyšska, pokaždé se zastaví. „Dá si jídlo, nalijeme mu pití do jeho oblíbené skleničky, cítí se tu dobře. I teď před zápasem s Čechy se tu určitě objeví,“ je přesvědčený Kalvis.

Po chvíli přináší dvě speciality, které také nejvíce chutnají majiteli zařízení, salát s jehněčím a mangem a pikantní tuňákový steak.

„Tohle má Kaspars nejradši, ale nedává si to pokaždé. Záleží, jak těžký měl trénink a co má povolené od trenéra. Někdy se stane, že přivede i kamarády z národního týmu. Ne všechny, obvykle tak osm. To pak restauraci zavřeme a fotbalisti tu slaví, relaxují nebo se prostě jen baví o všem možném,“ vypráví Kalvis.

Na českých reprezentantech teď bude, jestli Kaspars Gorkšs bude zvát k své spoluhráče k oslavám i v neděli, kdy bude mít po utkání s výběrem Pavla Vrby.

Salát s jehněčím a mangem-oblíbené jídlo Kasparse Gorkšse | Foto: Jan Kaliba

Kalvis Jermolajevs, manažer restaurace kapitána lotyšské reprezentace | Foto: Jan Kaliba

Restaurace Koya v temné uličce u řeky Daugavy | Foto: Jan Kaliba

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme