Hokejový šampionát na Slovensku je pro řadu obchodníků testem kreativity

Obchodníci vymýšlejí speciální akční nabídky i zdánlivé slevy, na kterých ale ve skutečnosti vydělají. Pro majitele restaurací to platí dvojnásob, na hokej chtějí nalákat všemi způsoby nejenom cizince, ale i domácí Slováky. K čemu všemu se hospodští kvůli hokeji dokázali vybičovat, zjišťoval pro dnešní hokejový deník zpravodaj Vojtěch Berger.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahrádka bratislavské restaurace

Zahrádka bratislavské restaurace | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Asi nikoho nepřekvapí, že si snad každá restaurace koupila plazmovou televizi. To není žádná námaha, a nepotřebujete na to moc přemýšlet.

Slovenští restauratéři šli ale dál. Natiskli speciální hokejové jídelní lístky, co vypadají jako ledová plocha, vyzdobili svoje lokály v hokejovém duchu, a nasadili speciální ceny, paradoxně ne vždycky vyšší, leckde můžete během šampionátu i ušetřit na jídle i na pití.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deník Vojtěcha Bergera: Hokejový šampionát na Slovensku je pro řadu obchodníků testem kreativity

Dokud byl ještě slovenský tým ve hře o postup do čtvrtfinále, hospody se předháněly v benefitech pro návštěvníky. Levnější pití pro všechny, kdo přijdou do putyky v národním dresu, nebo dvaceti procentní sleva z účtu po každém vítězství Slováků, takových a podobných nabídek byla řada.

Jedna hospoda v Prešově šla do rizika, a spustila akci ‘uhodni výsledek zápasu a máš to zadarmo‘. Jak to dopadlo?

„Určitě jsme nepřišli na mizinu. Akce ale po vypadnutí slovenského týmu nekončí, probíhá stále," říká číšník Martin Jsou ale restaurace, které mají opačnou strategii.

V centru Bratislavy je belgická pivnice, která se rozhodla cíleně hokej bojkotovat. Žádné obrazovky, žádné vlajky, nic co by připomínalo sportovní šílenství. Číšník Patrik vysvětluje záměry majitelů takhle: „Jim jde o to, aby to tu stále zůstalo takové, jaké je, což znamená bez hluku a nepořádku. A Slováci? Začali chodit po vyřazení.“

Tohle je spíš kuriózní výjimka, většina restaurací se plně poddala hokejové horečce. A co z toho plyne? Slovenští hospodští nabourali jedno zažité klišé. Že na Slovensku jsou nekvalitní restaurace s neochotnou obsluhou a lhostejnými majiteli.

Ano, nějaké jsou, tak jako všude jinde. Ale lhostejný majitel si nedá tu práci, aby jenom kvůli dvěma týdnům překopal celou restauraci a udělal z ní hokejový koutek. Spousta hospod to udělala a máte pocit, že mýtus o špatných službách na Slovensku dostal trochu trhliny. A to je dobře. Kéž by to vydrželo i po mistrovství.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme