Kuriózní gól z deváté sekundy rozhodl o třech bodech pro Pardubice

Včerejší extraligový souboj mezi hokejisty Mladé Boleslavi a Pardubic rozhodla kuriózní branka z deváté sekundy. Její platnost potvrdil až videorozhodčí. Co však bylo podstatné, hosty rychlá trefa nastartovala k zasloužené výhře 4:2.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prázdná branka (ilustr. foto) | Foto: Radim Sajbot

Diváci se ještě ani nestačili usadit v hledišti, když napřáhl pardubický Somík a gólman Schwarz viděl puk až za svými zády. Ani sám střelec si ale nebyl jistý, zda to branka skutečně byla.

„Já jsem viděl, že to jde do brány. Ale zůstal jsem dost překvapený, když byl ten puk najednou venku. Ani jsem nijak nemířil, prostě jsem to pustil na branku a viděl jsem že to letí do brány. I všichni na střídačce říkali, že to byl gól, ale jistý jsem si nebyl," uvedl po zápase Radovan Somík.

Platnost gólu si sudí Šír ověřil až u videorozhodčího. V deváté sekundě hru podle pravidel nepřerušil, jen naznačil, že v přerušení záznam prozkoumá. Nastala však další kuriozita.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kuriózní gól z deváté sekundy rozhodl o třech bodech pro Pardubice

„Hrálo se asi až do času 3:40, přesně to nevím. Čili první přerušení bylo v té době, rozhodčí se šel zeptat, prozkoumal jsem videozáznam a ten prokázal, že puk byl celým objemem za brankovou čarou, jinými slovy: gól platí a čas nevrací na dobu, kdy ta branka padla," popsal neobvyklou situaci videorozhodčí Stanislav Gottwald.

První třetinu si tak hokejisté o tři minuty prodloužili. Co by se ale stalo, kdyby v nepřerušené hře jedno z mužstev docílilo další branky?

„Platí ten první, stalo se to tady i loni. Dojde pak bohužel ke komické situaci, ale pravidla se musí ctít," upřesnil Stanislav Gottwald.

Nabízela se ovšem otázka. Neměl rozhodčí raději přerušit hru ihned v okamžiku, kdy se sporná situace seběhla?

„On nemá důvod jí přerušit. Rozhodčí může a musí hru přerušit, když je k tomu důvod, to znamená jakékoli zašlápnutí nebo zalehnutí puku, faul, vyhozený puk a podobně, ale dokud se hraje, nemá důvod hru přerušovat. Důležité je, že musí zasignalizovat, že se bude ptát, a to udělal," potvrdil Stanislav Gottwald, že vše proběhlo podle regulí.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme