Čeští veslaři mají na světovém šampionátu v Jižní Koreji problémy s jídlem

Jedním ze základů kvalitního sportovního výkonu je strava. Když vám jídlo nechutná a navíc se musíte vyrovnávat s aklimatizací, rozhodně vám to na pohodě nepřidá. Poznávají to i čeští veslaři na mistrovství světa v jihokorejském Čchungdžu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková odletěli na mistrovství Evropy

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková odletěli na mistrovství Evropy | Zdroj: ČTK

„Jídlo je tady pěkně hnusné, protože oni se snaží přiblížit evropské kuchyni, což jim vůbec nejde," popisuje skifař Ondřej Synek, který chce útočit na svůj druhý titul mistra světa. A s podobným názorem na stravu rozhodně není v reprezentačním týmu sám.

„Málo jídla, špatná kvalita, měli jsme úplně smradlavou brokolici, která smrděla jako čerstvě zabitý kapr," dokumentuje osobitě nespokojenost s jídlem na hotelu člen párové čtyřky Petr Buzrla. Veslaři se ale musí adaptovat, i když některé věci jim chybí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští veslaři nejsou na MS spokojeni s jídlem

„Navíc plodiny jako rajčata a okurky tady prakticky neznají, když to tady je, tak je to úplně bez chuti. Sůl a koření také nepoužívají anebo je to strašně pálivé z těch jejich chilli papriček, takže docela trpím," konstatuje Ondřej Synek.

Další hvězda českého veslování Mirka Knapková řeší stále hlavně aklimatizaci, ani ona ale není s jídlem úplně spokojená. „Já si myslím, že moc vybíravá nejsem, ale tady se moc nenajím. Za prvé mi to jídlo moc nechutná, a když přijdeme na hotel, tak tam nic není. Ke snídani sním pár suchých toastů a to asi není úplně ideální, když má člověk podat výkon a nemá tu stravu úplně tak, jak by si představoval," myslí si olympijská vítězka o obhájkyně titulu mistryně světa.

Mirko Vasić, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme