Čeští veslaři mají na světovém šampionátu v Jižní Koreji problémy s jídlem
Jedním ze základů kvalitního sportovního výkonu je strava. Když vám jídlo nechutná a navíc se musíte vyrovnávat s aklimatizací, rozhodně vám to na pohodě nepřidá. Poznávají to i čeští veslaři na mistrovství světa v jihokorejském Čchungdžu.
„Jídlo je tady pěkně hnusné, protože oni se snaží přiblížit evropské kuchyni, což jim vůbec nejde," popisuje skifař Ondřej Synek, který chce útočit na svůj druhý titul mistra světa. A s podobným názorem na stravu rozhodně není v reprezentačním týmu sám.
„Málo jídla, špatná kvalita, měli jsme úplně smradlavou brokolici, která smrděla jako čerstvě zabitý kapr," dokumentuje osobitě nespokojenost s jídlem na hotelu člen párové čtyřky Petr Buzrla. Veslaři se ale musí adaptovat, i když některé věci jim chybí.
„Navíc plodiny jako rajčata a okurky tady prakticky neznají, když to tady je, tak je to úplně bez chuti. Sůl a koření také nepoužívají anebo je to strašně pálivé z těch jejich chilli papriček, takže docela trpím," konstatuje Ondřej Synek.
Další hvězda českého veslování Mirka Knapková řeší stále hlavně aklimatizaci, ani ona ale není s jídlem úplně spokojená. „Já si myslím, že moc vybíravá nejsem, ale tady se moc nenajím. Za prvé mi to jídlo moc nechutná, a když přijdeme na hotel, tak tam nic není. Ke snídani sním pár suchých toastů a to asi není úplně ideální, když má člověk podat výkon a nemá tu stravu úplně tak, jak by si představoval," myslí si olympijská vítězka o obhájkyně titulu mistryně světa.