Čeští volejbalisté si pochvalují vynikající stravu

Česká volejbalová reprezentace je v poslední fázi přípravy před mistrovství Evropy, které pro ně začne v Karlových Varech už za necelé čtyři dny vstoupí. Do té doby doladí formu tréninkem, masáží, spánkem, ale také třeba dobrou stravou..

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Štokr slaví vítezství v Lize mistrů

Jan Štokr slaví vítezství v Lize mistrů | Foto: cvf. cz

Karlovy Vary jsou ideálním místem pro kvalitní přípravu nejen po sportovní stránce, ale také po té gastronomické. Česká reprezentace se stravuje společně s lázeňskými hosty, a tak má na výběr hned z několika chodů při každém jídle.

„Myslím, že jde vidět, že je to lázeňské město, na stravu se tady opravdu dbá. Někteří už i říkali, že po těch čtrnácti dnech, co tu budeme, to budou tak tři kila dole. Myslím, že tohle musí každému vyhovovat, jsme tu kvůli velké sportovní akci a jídlo tomu přesně odpovídá,“ pochvaluje si Aleš Holubec, který je mezi českými volejbalisty největším odborníkem na zdravou výživu, a tak nepřekvapí svým hodnocením nejlepšího pokrmu, který si zatím během pobytu v Karlových Varech dal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reprezentační volejbalisté si v Karlových Varech pochvalují zázemí, a to včetně vynikajícího jídla

„Líbí se mi, že je k snídani na výběr ovesná nebo krupicová kaše, to já mám rád. A jinak je tu celkově k jídlu hodně zeleniny i masa, super.“

V servírovacích pultech jsou pro hráče na hlavní jídlo připraveny ryby, vepřové, i kuřecí maso, polévky, omáčky, velký výběr příloh, zelenina, ovoce, jedno vegetariánské jídlo i sladký dezert.

„Možná bych měl malou výtku k vegetariánským jídlům, která jsou tu většinou sladká, slaná jídla z vegetariánských surovin jsou jen minimálně,“ stěžuje si na oko universál David Konečný, na jeho talíři totiž při obědě rozhodně maso nechybí.

„Maso jím hodně, nejvíc mi tu zachutnaly zřejmě jehněčí výpečky, to nebylo vůbec špatné,“ zasní se při vzpomínce na pondělní oběd David Konečný.

Vybíraví ale volejbalisté příliš nejsou, což dokládají i slova hvězdy italské Série A Jana Štokra.

„Já jsem vděčný strávník, když v tom nejsou houby a rajčata, sním všechno. Nejvíc jsem si pochutnal včera, když jsem si dal kafíčko napůl s mlékem a výborný tvarohový řez Míša,“ usmívá se více jak stokilový svalovec Jan Štokr. Možná mu právě Míša řezy pomohou k výborným výkonům na evropském šampionátu.

Petr Kadeřábek, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme