Skifaři se těší do Livigna na klidné jezero i kilové steaky

Když má veslař parádní formu, může si dovolit vynechat jeden ze tří závodů Světového poháru, a ještě se stihne stát celkovým vítězem. Právě tak to předvedl úřadující mistr světa Ondřej Synek. Po víkendovém úspěchu ve švýcarském Luzernu by - teoreticky vzato - měl odpočívat a věnovat se přijímání gratulací, jenomže jeho program na léto má ryze pracovní podobu. To nejdůležitější dějství sezóny totiž teprve čeká.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek při tréninku

Ondřej Synek při tréninku | Foto: Pavel Lebeda

„Budu se připravovat na mistrovství světa a olympijskou kvalifikaci. Teď odjíždím na čtrnáct dní do Livigna a potom budeme v Roudnici a Račicích, potrénujeme. Prázdniny budu mít až v září po světovém šampionátu,“ dává nahlédnout do svých plánů Ondřej Synek.

Tréninkovou štací číslo jedna je teď pro něho a pro skupinu dalších našich reprezentantů italské Livigno. Samozřejmě to má svoje důvody.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Livigna se čeští skifaři těší. Čeká je tam klidné jezero i kilové steaky

„Je to 1880 metrů vysoko, krásné jezero, kde narozdíl od třeba Svatého Mořice nefouká tak silně vítr. Dá se tam veslovat celý den, navíc je to ve městě, takže oproti různým vysokohorským střediskům je tam možnost odreagovat se. Do tohoto krásného prostředí jezdíme rádi,“ říká trenér toho času nejlepšího světového skifaře Milan Doleček.

A co takhle veslaři versus speciality italské kuchyně?

„Máme tam od cestovní kanceláře, která nám zajišťuje pobyt, zařízené stravování v jedné restauraci, kde dělají výborné steaky, na které chodíme. Ondra je třeba schopný tam spořádat i kilový steak. Nutno ale říct, že vloni jsme tam byli s našimi děvčaty a ty ten kilový steak s přehledem spořádala taky.“

Pod pojem „naše děvčata“ si můžete dosadit sestry Antošovy, které startují na dvojskifu. A nakolik třeba takováto steaková průprava přichází ke slovu po návratu domů?

„Ondra už se několik let chystá na to, že zajde do restaurace, kde je za snědení dvoukilového steaku v určitém časovém limitu nějaká prémie, ale ještě to neuskutečnil,“ usmívá se Milan Doleček.

Minimálně do začátku září se Ondřej Synek o získání takovéto prémie zřejmě ani nepokusí. Mistrovství světa ve Slovinsku a s tím spojená olympijská kvalifikace jsou určitě daleko důležitějšími kapitolami jeho plánů.

Aleš Procházka, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme