Dříve Petra Kvitová milovala krupicovou kaši. Nyní už dává přednost jiné stravě
Nejen láska, ale i kvalitní sportovní výkony prochází žaludkem. To moc dobře ví i český fedcupový tým, který stravování hráček nepodceňuje a připravuje jim prvotřídní servis. Ten například spočívá i v tom, že byla v hráčské šatně vytvořena improvizovaná restaurace, takže tenistky nemusí kvůli obědu vůbec opouštět halu.
Oběd je hráčkám dovážen na servírovacím vozíku ve stříbrných odklápěcích kádích, které jsou typické třeba pro hotelové večeře.
„Obědy se skládají hlavně ze sacharidů. K večeři je spíše červené a kuřecí maso, ryby a další klasické věci. Nic výjimečného,“ říká jednička českého týmu Petra Kvitová.
V improvizované jídelně se tenistky potkávají z celého dne asi úplně nejčastěji. Oběd se zde podává od 11 do 15 hodin, a přestože každá hráčka jí jiným tempem a v odlišnou dobu, potkávají se v jídelně reprezentantky pravidelně. Tyto chvíle tak mohou využít jak ke vzájemným konverzacím, tak i k odpočinku.
„Snažím se jíst docela hodně, protože máme velký výdej energie. Maso se ale tráví až 24 hodin, takže když si ho dám večer před zápasem, může mi v žaludku zůstat i do druhého dne. Z toho důvodu se snažím tělo netrápit a jíst hlavně sacharidy,“ říká osmá hráčka světa.
Během školních let však preferovala jiné pokrmy. „Milovala jsem krupicovou kaši s kakaem a máslem. Pochopitelně i s cukrem, ale musím říct, že nyní už tohle vůbec nejím,“ přiznává Kvitová, která si na tomto jídle nejraději pochutnávala ve školní jídelně.