Nevídané horko ničí tenisové ECM Prague open

Tenis a tropické počasí, tak tohle spojení zažívají v těchto dnech tenistky na pražské Švanici. Právě tam se totiž rozehrál desátý ročník turnaje ECM Prague open.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tenis.jpg

tenis.jpg

,,Je to extrémní teplo, to jsem tu ještě nezažila. Určitě to může některé hráčky ovlivnit, jak je teplo tak ty míče více letí a je to celkově trochu rychlejší,“ říká Iveta Benešová.

Někdejší česká jednička první hrací den turnaje sice ,,jen trénovala“, ale přesto si extrémní teploty užila do sytosti. Těsně nad kurtem centrálního dvorce byla naměřena teplota 52 stupňů Celsia. To je opravdu výheň, při které se dokonce kroutí plastové banery s reklamou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nevídané horko ničí tenisové ECM Prague open

,,Nejde jen o reklamy, tady kolabuje technika v přenosových vozech, protože stojí na sluníčku. Je to opravdu extrémní, zažil jsem hodně, ale toto je na střední Evropu nevídané,“ tvrdí zástupce ředitele turnaje Jiří Fencl.

Zajímavé je, že kurtům štvanického areálu vysoké teploty neublíží, naopak. Jsou kompaktnější a rychlejší. To je ale jediná výjimka. Živí účastníci turnaje už tak dobře nevypadají.

Rozhodčí sedí na umpiru celou dobu pod slunečníkem, čároví se snad po každém fiftýnu občerstvují tekutinou a sběrači se snaží najít alespoň kousek stínu za sítí, či u tribun.

,,V prvních dnech nám tu téměř kolabovali sběrači, malé děti, které na to nejsou zvyklé. Je to náročné pro každého, kdo na tom kurtu je.“

Tenistka jako steak

Nejdelší dobu na přímém slunci na kurtu stráví samozřejmě hráčky. V Praze sice takové teploty při turnaji ještě nezažily přesto jsou na ně z jiných koutů naší planety zvyklé a navíc mnohdy extrémy počasí ani nevnímají.

,,Snažím se soustředit na to, co na kurtu dělám, než na vedro. Kdybych nehrála tenis, jdu se radši ,vyvalit' někam k vodě,“ usmívá se Iveta Benešová.

Pravdou je, že snáší vedro rozhodně lépe než například Slovenka Magdaléna Rybáriková, která po dvouapůlhodinové , a navíc prohrané bitvě s Gruzínkou Tatishviliovou odcházela do šaten beze slova a s barvou tváře připomínající dobře grilovaný steak.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme