Tenisté se na menších turnajích špatně stravují, často ale nemají na vybranou

Na začátku to byl jen Srb Novak Djoković a možná ještě pár dalších tenistů, teď už jich jsou mezi špičkovými profesionály desítky. Na okruhu ATP i WTA za poslední roky výrazně přibylo hráčů, kteří vyhledávají bezlepkovou stravu. I když to mají někdy pořádně složité vhodné jídlo sehnat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natália Vajdová během své premiéry v grandslamové juniorce na Australian Open

Natália Vajdová během své premiéry v grandslamové juniorce na Australian Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Na těch největších turnajích to zřejmě neuvidíte, ale na těch menších ano. U stánků s občerstvením si mladí tenisté dávají pizzu, párek v rohlíku nebo se jinak rychle občerstvují.

„Vůbec neznají zdravou stravu, hodně děvčat vůbec netuší, jak se stravovat,“ všimla si Natália Vajdová, dcera Mariána Vajdy, trenéra světové jedničky Novaka Djokoviće.

Přehrát

00:00 / 00:00

O stravovacích návycích mladých tenistů na menších turnajích si s Natálií Vajdovou povídal Jaroslav Plašil

Ona sama na jídelníček hodně dbá, koneckonců v rodině to bylo vždycky velké téma.

„Bezlepkovou stravu do tenisu zavedl Novak (Djoković). Přišli jsme s tím my s tátou, vůbec nevím, co je to lepek nebo mléko. Snažím se stravovat velmi zdravě, myslím, že je to velmi důležité. Děvčata si vůbec neuvědomují, že to hodně zatěžuje organismus,“ zdůrazňuje Natália Vajdová.

„Mám to na sobě vyzkoušené. Nejsem tolik unavená, na kurtu jsem lehčí,“ vypráví slovenská tenistka, které zatím schází hodně bodů, k tomu, aby mohla objíždět větší turnaje.

Začínající tenistky to mají těžké, malých turnajů je málo a na velké se nedostanou

Číst článek

Takže jezdí po těch menších, kde je kolikrát problém něco zdravého a dobrého k jídlu sehnat. Hráčkám se proto ani nediví, že se stravují, jak se zrovna dá.

„Na desetitisícových turnajích se těžko něco shání, snažím se vždy najít nějaký supermarket, kde si můžu koupit své věci. Jídlo se vybírá těžko,“ dodává Natália Vajdová, která je ráda, že teď mohla zavítat na menší turnaje do Česka.

Třeba v Plzni a v Praze jí tak potíže se sháněním kvalitního jídla odpadávají.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme