Autor

Štěpánka Martanová

Znamení?

Lev.

Co mě na práci v rádiu baví?

Rychlost a hudba.

Nejraději poslouchám?

Rytmy, které rozhýbou mé tělo, latino, pop, rock.

K jídlu a pití mám nejraději?

Smoothie a víno.

Když mám volný čas, tak ho trávím?

Pejsek, fitko, kamarádi.

Oblíbené místo v Praze?

Vyšehrad, Nové Butovice, ZOO, Letná.

Motto?

Když něco chci, tak to dokážu.

Autor na Twitteru RSS autora

Články autora

|Naděžda Hávová, Ondřej Černý, Štěpánka Martanová, Vilém Janouš |Zprávy z domova

Do konce vlády ČSSD zbývají už jen hodiny

Už jen hodiny do konce zbývají vládě pod vedením sociální demokracie. Zítra převezmou ministerské posty členové týmu Mirka Topolánka. Do funkcí by je na Pražském hradě měl jmenovat prezident republiky Václav Klaus. Premiér Paroubek si ovšem myslí, že se s funkcí neloučí nadlouho.

|Štěpánka Martanová |Zprávy z domova

Češi na Chalkidiki většinou zůstávají

Čeští turisté řecký poloostrov Chalkidiki zatím ve velkém neopouštějí. Oblíbenou prázdninovou destinaci zasáhl rozsáhlý požár, který se hasičům podařilo včera uhasit jen částečně. Ještě dnes jsou místy k vidění ohniska, několik místních i turistů muselo být proto opět evakuováno. Ministerstvo zahraničí vyzývá veřejnost, aby svou cestu do této oblasti ještě zvážila.

|Ondřej Kapic, Štěpánka Martanová, Gabriela Grmolcová, Vilém Janouš, Petra Matoušková |Zprávy z domova

Česko trápí povodně

Rozbouřená řeka Dyje by ve Znojmě neměla způsobit výrazné škody. Vodohospodáři předpokládají, že její hladina dosáhne ve městě nejvyššího bodu v sobotu dopoledne s průtokem asi 280 metrů krychlových vody za sekundu. Hodnota přesahuje takzvaný neškodný průtok, ale nevyrovná se průtoku z letošního jara. Už teď jsou však zatopeny zahradní chaty v okolí Dyje a očekává se, že voda zasáhne také znojemskou čističku odpadních vod. Několik desítek osob muselo být evakuováno z Vranova nad Dyjí.

|Štěpánka Martanová, Marie Matúšů |Zprávy z domova

Cizinec zraněný při pádu vánočního stromu má být odškodněn 2,5 miliony

Brit Malcolm Tuffin, který v prosinci 2003 utrpěl zranění při pádu vánočního stromu na Staroměstském náměstí v Praze, má dostat odškodnění 2,5 milionu korun. Zatím nepravomocně o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 1. Cizince má odškodnit firma Folk Art Production Milana Šmerdy, která tehdy na náměstí vánoční trhy pořádala, a také pražský magistrát jako vlastník pozemku. Všechny strany sporu si zatím ponechaly lhůtu na možné odvolání.

|Martin Hromádka, Štěpánka Martanová |Zprávy z domova

Praha se připravuje na desetiletou povodeň

Do Prahy se blíží desetiletá voda. Na Vltavě platí druhý povodňový stupeň, její hladina by měla kulminovat ve čtvrtek. Magistrát už nechal na Kampě postavit protipovodňové zábrany, další vyrostou do středečního rána. Primátor Pavel Bém odpoledne nevyloučil ani evakuaci spodní části zoologické zahrady v Troji.