Hvězda náctiletých Grande pozastavila po útoku v Manchesteru své turné Dangerous Woman

Hudební show zpěvačky Ariany Grande, kterou poslouchá převážně mladé publikum, poznamenala v Manchesteru tragédie. Zpěvačka se proto rozhodla pozastavit zbytek svého turné Dangerous Woman, s kterým měla navštívit ještě 11 evropských měst, Asii a Latinskou Ameriku. Praha na seznamu zastávek nebyla.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvačaka Ariana Grande během vystoupení k albu Dangerous Woman.

Zpěvačaka Ariana Grande během vystoupení k albu Dangerous Woman. | Zdroj: Profimedia

Ariana Grande, celým jménem Ariana Buttera Grande, je třiadvacetiletá americká pop rocková, R&B a soulová zpěvačka a herečka.

Proslavila se mimo jiné rolí v seriálu V jako Victoria, který se v roce 2010 vysílal i v České republice. Hudební kariéru zahájila v roce 2011 se seriálovým soundtrackovým albem Music from Victorious. Následovala alba Yours Truly (2013) se singlem The way, album My Everything (2014) obsahovalo písně Problem a Brake Free a ve Spojených státech se stalo hitem.

ONLINE: Útočník v Manchesteru odpálil podomácku vyrobenou bombu. Zemřely desítky lidí

Číst článek

V roce 2016 vydala čtvrté album Dangerous Woman a 3. 2. 2017 zahájila stejnojmenné celosvětové turné. Doposud navštívila 37 měst v USA a Kanadě, 21 zastávek měla naplánovaných i v Evropě, další pak v Asii a Latinské Americe.

Evropskou část turné Grande zahájila 8. května ve Stockholmu, následovalo Oslo, Herning v Dánsku, Amsterodam, Birmingham, Dublin a 22. května Manchester, kde po skončení show před arénou odpálil sebevražedný atentátník podomácku vyrobenou výbušninu.

Turné pozastavila, Praha v plánu nebyla

Další vystoupení bylo naplánováno na 25. květen do Londýna. Zpěvačka však na svém twitterovém účtu vydala prohlášení, že turné Dangerous Woman je po tragédii v Manchesteru pozastaveno.

Bezpečnostní prohlídky byly nulové, říká Češka o explozi v Manchesteru

Číst článek

Podle očité svědkyně na místě, s kterou mluvil Radiožurnál, k explozi došlo zhruba pět minut poté, co zpěvačka po skončení show odešla z podia. Její vydavatelství následně vydalo prohlášení, že Grande je v pořádku. Sama posléze na svém twitteru vydala účtu napsala, že se z hloubi svého srdce cítí zlomená, je jí to líto a nemá slov.

Zastávku v České republice zpěvačka neměla v plánu, ze sousedních států měla navštívit polskou Lodž a německý Frankfurt.

Petra Holinková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme