Změna počasí na víkend. Od pátku se výrazně ochladí, pršet ale bude málo

Na konci týdne nás čeká ochlazení, přeháňky a oblačnost. O víkendu může být až o 10 stupňů chladněji než ve středu a ve čtvrtek. Počasí ovlivní studená fronta, za kterou bude ve čtvrtek večer od severozápadu proudit studený a vlhčí vzduch.

Předpověď počasí Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počasí, přeháňky

Od pátku se prudce ochladí (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas, Český rozhlas

„Víkend bude spíše chladnější, v sobotu místy přeháňky a v neděli jen minimálně, bouřky žádné,“ shrnula Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu.

Pátek

V pátek můžeme po čtvrteční studené frontě čekat ochlazení. Teploty budou 14 až 18 stupňů, na jihovýchodě až 21 stupňů Celsia. V noci teploty klesnou na 12 až 8 stupňů. Do Česka začne proudit severozápadní studený a vlhčí vzduch. Bude převážně velká oblačnost, místy přeháňky, ale bez bouřek.

Sobota

V sobotu proto bude většinou oblačno, místy se mohou vyskytovat přeháňky. Nejnižší teploty v noci se budou pohybovat mezi 11 až 7 stupni. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 15 až 19 stupňů. Foukat bude mírný severozápadní vítr.

Neděle

Oblačno bude většinou i v neděli. Přeháňky už se ale vyskytnou jen ojediněle. Teploty v noci klesnou na devět až šest stupňů a odpolední budou stejné jako v sobotu –15 až 19 stupňů. I v neděli bude foukat mírný severozápadní až severní vítr.

Dlouhodobá předpověď

Do poloviny července se budou teploty pohybovat kolem dlouhodobého průměru, denní maxima meteorologové očekávají v týdenním průměru převážně kolem 25 stupňů Celsia, noční minima kolem 12 stupňů. Sucho má pokračovat, přeháňky a bouřky se budou objevovat lokálně.

„Pro první dva týdny předpovědi předpokládáme počasí teplotně slabě nad dlouhodobým průměrem, třetí a čtvrtý týden předpovědi teplotně průměrný až slabě podprůměrný,“ uvedli meteorologové.

Srážek by mělo být v příštím týdnu méně, než je v tuto dobu obvyklé. „Další tři týdny předpovědi by se měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru,“ napsal Český hydrometeorologický ústav.

gol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme