Autor

Tereza Hašková

Věk: ročník 1990

Proč jste si vybrala práci právě v rozhlase? Přestěhovala jsem se do Pardubického kraje a hledala uplatnění v médiích. Přestože jsem měla jenom zkušenosti s psaním novin a natáčením audiovizuálních reportáží, rozhodla jsem se vstoupit na neznámou půdu, k mikrofonu Českého rozhlasu.

Dosavadní kariéra: studium žurnalistiky a politologie na Masarykově univerzitě v Brně, elév v brněnské redakci MF Dnes, moderátor Infokanálu Šlapanice, redaktor měsíčníku pro veřejnou správu Moravské hospodářství.Pracovní náplň: Sleduju dění ve zdravotnictví a v dopravě.Zájmy a záliby: veřejné dění a politika, ochotnické divadlo, tanec, volejbal, film a kočky.

RSS autora

Články autora

|Tereza Hašková |Regiony

Dánové předvedli v Pardubicích královský kočár tažený šesti starokladrubskými koni

Lidé v Pardubicích si na chvilku mohli připadat jako v pohádce. Přímo v centru města projížděl totiž královský kočár tažený šesti bílými koni, s lokaji v červených uniformách. Historické vozidlo i s bělouši půjčila hřebčínu v Kladrubech nad Labem dánská královna Markéta II. jako dárek k dnešnímu "Dni starokladrubského koně". Místním se tak naskytl neobvyklý pohled na slavnostní jízdu.

|Tereza Hašková |Regiony

Pardubická nemocnice má speciální poradnu pro lidi s poruchami čichu

Pardubická nemocnice pomáhá lidem, kteří necítí na jaře vůni květin, v létě kouř táboráku a na podzim ani spadané listí. Návštěvníci speciální poradny totiž přišli o čich. Přestože je ztráta tohoto smyslu vzácná, lékaři v Pardubicích pomáhají momentálně asi tisícovce lidí.