Autor

Tereza Jelínková

redaktorka internetového zpravodajství

Znamení: Panna (* 4. září 1983)

Životní motto: Neboj se Osudu, režiséra života. To jemu se musí rozklepat kolena, když vstoupíš na scénu.

Co dělám v rozhlase: Informuji :-) Čili sleduji aktuální dění a publikuji články na webové stránky zpravy.rozhlas.cz, především z oblasti sportu. Hlavně se však snažím nedělat ostudu svým kolegům, jejichž články rovněž vyvěšuji na web. Zpravidla se u toho nejvíc zapotím, když hledám vhodnou doprovodnou fotku. Nebo v případě, že se systém zasekne a objeví se hlášení „během zpracování dotazu se vyskytla chyba“ :-) A co ještě dělám v rozhlase? Stýskám si, že mi chybí mikrofon…

Před rozhlasem: Praxi sportovního novináře jsem zahájila v tištěných médiích současně s nástupem na vysokou školu. Prošla jsem několika občasníky, týdenníky i deníky, vyzkoušela jsem si práci pro internetové médium i pro televizi. V rozhlase působím od roku 2008.

Co mě baví: Miluju četbu. Pohlcuje mě zejména sci-fi a fantasy literatura. Když nečtu, ujíždím na rockové, popové a folkové hudbě puštěné na plné pecky. Hrozně ráda řídím auto i motorku. Ze vzteklé nálady mě dostává jízda na in-linech. A ráda pomáhám ostatním lidem, pokud se jedná o věci, které mi nejsou zcela proti srsti. Třeba cigaretu bych nikomu nikdy nepřipálila.

Co mě vždycky dostane: Moderátor Petr Král a duševní souznění s kolegyní Alenou Benešovou, kteří mě dokáží rozesmát, i když mi do smíchu vůbec není. Humor vlastní jen sportovním žurnalistům. Přátelsky myšlený cynismus a ironie mých blízkých. Kromě toho pohled do očí od neznámého člověka nebo jeho úsměv. Moje malá neteř Eliška a můj přítel, kterého jsem vlastně poznala díky Českému rozhlasu :-)

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Že někdy nevím, kdy zavřít pusu. Což je bohužel (nebo bohudík?) pravda.

redakce: sportovní redakce

RSS autora

Články autora

|Tereza Jelínková, Hana Novotná |Příroda

Do Česka se vracejí velké šelmy, ohrožuje je ale pytláctví

V České republice v posledních letech přibývají větší šelmy - rys i vlk. Lidé se jich ale nemusí bát, šelmy jsou krotké a na lidi neútočí. Navíc nejsou většinou ani vidět. Vědci to vědí i proto, že je mapují pomocí speciálních obojků s GPS. Nejvíce šelem je v Beskydech, například rys se ale vrací už i do Krkonoš nebo Jeseníků.

|Jakub Kanta, Tereza Jelínková |Ostatní sporty

Miami zahájí cestu za obhajobou prstenů pro šampiony NBA

Dnes v noci se opět rozběhne nejlepší basketbalová soutěž světa, severoamerická NBA. Zájem českých fanoušků se bude upínat hlavně do Washingtonu, kde hraje jediný Čech v soutěži Jan Veselý. Wizards na titul rozhodně pomýšlet nemohou, ale to se nedá říci o některých dalších týmech - a hlavně o obhájci z Miami.

|Tereza Jelínková |Fotbal

V nominaci na Zlatý míč FIFA nechybí Messi ani Ribéry nebo Bale

V letošní nominaci na vítěze ankety Zlatý míč FIFA, která čítá 23 jmen, nechybí její čtyřnásobný držitel Lionel Messi, Portugalec Cristiano Ronaldo, Gareth Bale z Realu Madrid, Neymar z Barcelony či nejlepší fotbalista Evropy Franck Ribéry. Žádný český fotbalista na seznamu není.

|Tereza Jelínková |Hokej

Plekanec rozhodl v NHL o vítězství Montrealu nad NY Rangers

Český hokejista Tomáš Plekanec si v nočním programu zámořské NHL připsal rozhodující trefu v utkání Montrealu s New Yorkem Rangers, na jehož ledě Canadiens vyhráli 2:0. Nejlepším hráčem utkání se stal gólman Peter Budaj, který pochytal 27 pokusů soupeře.

|Jiří Hošek, Tereza Jelínková |Zprávy ze světa

Soud ohledně ilegálních odposlechů může uškodit premiéru Cameronovi

Politický, mediální a samozřejmě trestně-právní rozměr má proces s hlavními aktéry skandálu kolem ilegálních praktik zaniklého britského týdeníku News of the World. Před soudem v Londýně dnes stanuli bývalý mluvčí premiéra Camerona Andy Coulson a někdejší šéfka koncernu News International Rebekah Brooksová. Dvě hlavní postavy aféry i šest dalších obžalovaných osob vinu popírá.