Autor

Tomáš Bystrý

Znamení: Blíženec (* 1989)

Životní motto: A bude hůř… :-)

Co dělám v rozhlase: Hlavně domácí zpravodajství. Spolupracuji ale taky s romskou redakcí, pro kterou připravuji reportáže do zpravodajsko-publicistického pořadu O Roma vakeren, jediného romského vysílání v Česku. Zároveň jsem jedním z moderátorů tohoto pořadu.

Před rozhlasem: Škola, škola, škola. Po maturitě na gymnáziu studium žurnalistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, později navazující magisterské studium mediálních studií na Metropolitní univerzitě Praha, jež jsem úspěšně dokončil v roce 2015.

Co mě baví: Má práce, čtení literatury faktu, hudba všeho druhu, občas plavání a v posledních letech vaření. Obzvlášť, když to jídlo chutná také ostatním.

Co mě vždycky dostane: Děti, dobrá kniha, poutavý film, chutné jídlo, italské víno. Ze všeho nejvíc mě ale vždy dostanou svědomití, milí a zároveň skromní lidé.

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?) Upřímně nevím. A upřímně mě to nemrzí :-)

Autor na Twitteru RSS autora

Články autora

| ČTK, Tomáš Bystrý, Anna Jadrná |Zprávy z domova

Začíná platit zákon o střetu zájmů. Zeman připravuje ústavní stížnost

Začíná platit zákon o střetu zájmů přezdívaný lex Babiš. Omezuje podnikání členů vlády, firmy ministrů se tak už nemohou ucházet o veřejné zakázky, investiční pobídky a nenárokové dotace. Novelu kritizovali hlavně zástupci hnutí ANO, podle kterých je zákon namířený proti jejich předsedovi Andreji Babišovi. Ministr financí minulý týden oznámil, že kvůli zákonu vložil akcie dvou svých firem do svěřenských fondů. Prezident Miloš Zeman chce proti novele podat během února stížnost k Ústavnímu soudu.

|Tomáš Bystrý |Ekonomika

Problémy s EET: některé tržby eviduje finanční správa vícekrát, podnikatelé se bojí vyšších daní

Někteří restauratéři a hoteliéři se bojí, že státu budou muset zdanit větší tržby, než ve skutečnosti měli. Podle serveru iDnes.cz totiž finanční správa eviduje některé tržby podnikatelů víckrát, než ve skutečnosti inkasovali. Na chyby přišli podnikatelé, kteří se podívali na svůj účet EET u finanční správy a porovnali ho s údaji, které jim ukazuje jejich pokladna.

|Tomáš Bystrý |Zprávy z domova

Soud v Brně poslal obžalovaného podnikatele Zadeha znovu do vazby. Měl ovlivňovat svědky

Shahram Abdullah Zadeh půjde opět do vazby. Rozhodl o tom Městský soud v Brně. Iránského podnikatele s českým pasem obvinil státní zástupce z ovlivňování svědka a křivého obvinění. Zadeh je spolu s dalšími lidmi obžalovaný z daňových úniků. Státu tím údajně způsobil škodu dvě a půl miliardy korun. Za to mu hrozí až třináct let vězení.