Autor

Václav Větvička

Životní motto:
„Jsme odpovědni za to, co k sobě připoutáme.“ (St. Exupéryho liška)

Co dělám v rozhlase:
Od roku 1994 vystupuji v ranním bloku, a to jak krátkými informacemi o rostlinách, tak (občas) připravuji a uvádím celé nedělní Dobré ráno na Dvojce. Připravoval jsem řadu let „otvíráky“ pro pořad Meteor a pravidelně jsem vystupoval v Českém rozhlase Leonardo po celou dobu jeho existence.

Před rozhlasem:
S Českým rozhlasem jsem spolupracoval ještě za svého působení v Botanickém ústavu Akademie věd České republiky (resp. v ČSAV), v němž jsem pracoval od roku 1963. V letech 1975 až 1992 jsem vedl Pokusnou a aklimatizační stanici v Černolicích. V letech 1989 až 1992 jsem byl vedoucím Průhonického parku a v letech 1992 až 2007 jsem řediteloval v Botanické zahradě Univerzity Karlovy v Praze. Jsem absolventem Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor geobotanika.

Co mě baví:
Vedle rozhlasové práce a odborného působení v zámeckém parku ve Štiříně a v Hamzově arboretu v Luži pod Košumberkem rád vystupuji po republice s autorským čtením buď sám, nebo společně s Janou Rychterovou a souborem Two voices. Zajímám se také o výtvarné umění a výstavnictví.

RSS autora

Články autora

|Vít Pohanka, Simona Bartošová, Václav Větvička |Zprávy ze světa

Střelec z Denveru prý po zatčení tvrdil, že je postavou z filmu o Batmanovi

Mladý střelec, který v kině na předměstí amerického Denveru zabil 12 lidí a desítky dalších zranil, stane ještě dnes před soudem. Ten rozhodne o jeho vazbě. Prezident Obama vyjádřil pozůstalým upřímnou soustrast. Útočník vhodil do jednoho ze sálů, kde se promítala premiéra nového filmu o Batmanovi, slzný plyn či dýmovnici a začal střílet do lidí. Po zatčení prý tvrdil, že je postavou z filmu.