Autor

Václav Žmolík

Životní motto:
Nenudit se, nehrbit se a nemuset lhát!

Co dělám v rozhlase:
Většinou si dělám radost – mluvím se zajímavými lidmi o zajímavých věcech, anebo se snažím posluchačům sdělit něco, co mi přijde důležité.

Před rozhlasem:
Nebylo skoro nic. Anebo bylo všechno. Pár vzorů v rodině. Čtení knih, několik lásek, zájem o divadlo, film a historii. Studium.

Co mě baví:
Moje práce, což je skoro všechno, nač si vzpomenu. A zbytek je moje rodina. A ta mě naštěstí také baví. Ještě mám pár opravdových přátel, čehož si považuji.

Co mě nejvíc dostane:
Úsměv. Slušnost a přirozenost. Pracovitost.

RSS autora

Články autora

|Zdenka Turková, Václav Žmolík, krw |Vesmír

Start první soukromé rakety selhal

První soukromá vesmírná raketa neodstartovala z mysu Caneveral podle plánu. Těsně před startem počítač celou akci zastavil. NASA přitom doufá, že po odstavení jejích raketoplánů to budou právě soukromé stroje, které budou zajišťovat zásobování mezinárodní vesmírné stanice a časem také dopravu astronautů na oběžnou dráhu.

|Václav Žmolík, Tereza Jelínková, Jan Suchan |Ostatní sporty

F1: Velkou cenu Číny ovládl Rosberg, slaví premiérové vítězství v seriálu

Německý pilot formule 1 Nico Rosberg proměnil svou první pole position v premiérové vítězství v kariéře. Ve Velké ceně Číny porazil jezdec Mercedesu druhého Brita Jensona Buttona s mclarenem o téměř 21 sekund. Na stupních vítězů je doplnil Buttonův krajan a týmový kolega Lewis Hamilton, který se tak vyhoupl do čela celkového pořadí.

|Václav Žmolík, Tereza Jelínková |Fotbal

Fotbalista Muamba je po kolapsu na hřišti v kritickém stavu

Přesně před týdnem se ve všech médiích hovořilo o tom, jak moc je nebezpečné akrobatické lyžování, a to v souvislosti se smrtelným pádem skikrosaře Nicka Zoricice. Teď se nepříjemné téma opakuje, ale přesunulo se na fotbalové trávníky. V sobotním čtvrtfinále Anglického poháru totiž zkolaboval Fabrice Muamba.

|Václav Žmolík, Tereza Jelínková |Atletika

Koulařka Helena Fibingerová drží světový halový rekord už 35 let

Mezi atletickými světovými rekordy je jeden opravdu výjimečný - platí totiž už 35 let a to je nejdéle ze všech. Postarala se o něj česká koulařka Helena Fibingerová. Ta 19. února roku 1977 poslala v Jablonci své náčiní do vzdálenosti 22 metrů a 50 centimetrů a vytvořila dodnes platné halové maximum. Se slavnou atletkou mluvil moderátor Václav Žmolík.

|Václav Žmolík, Tereza Jelínková |Fotbal

Trenér fotbalistů Tottenhamu Redknapp čelí obvinění kvůli daním

Podle amerického spisovatele Marka Twaina jsou jisté jen dvě věci - smrt a daně. Čtyřiašedesátiletý velmi oblíbený trenér anglického fotbalového týmu Harry Redknapp má momentálně potíže s tou druhou věcí. U korunního soudu v Londýně čelí obžalobě za neplacení daní. Redknapp má za sebou skvělou kariéru fotbalisty a v současnosti je trenérem týmu Tottenham.