S Bransonovou společností poletí do vesmíru i Musk. Vlastní přitom konkurenční firmu SpaceX

Lístek na let do vesmíru se společností Virgin Galactic, kterou založil britský miliardář Richard Branson, má i jeho konkurent Elon Musk. Informoval o tom list The Wall Street Journal.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elon Musk | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic s Bransonem na palubě v neděli úspěšně absolvovala svůj první zkušební let s kompletní šestičlennou posádkou. Během letu se loď VSS Unity dostala za hranici vesmíru.

Významný krok k vesmírné turistice. Raketoplán po letu k hranici kosmu úspěšně přistál

Číst článek

Na 20. července, tedy na příští úterý, svůj let do vesmíru v lodi New Shepard naplánoval Bransonův hlavní konkurent, zakladatel společnosti Blue Origin Američan Jeff Bezos. Federální úřad pro letectví (FAA) v pondělí firmě schválil licenci pro dopravu lidí do kosmu.

Další z velkých Bransonových soupeřů v sektoru vesmírné turistiky je také šéf společnosti SpaceX Elon Musk, který byl podle AP mezi diváky historického letu přímo v Novém Mexiku.

Mluvčí společnosti Virgin Galactic fakt, že si Musk letenku koupil, potvrdil. Podle The Wall Street Journal není jasné, jak vysoko na pořadníku šéf automobilky Tesla figuruje. Letenky do kosmu firma prodává za 250 000 dolarů (5,4 milionu Kč). Zatím za ně, včetně záloh, utržila 80 milionů dolarů.

Big day ahead. Great to start the morning with a friend. Feeling good, feeling excited, feeling ready.

Watch #Unity22 launch and livestream TODAY at 7:30 am PT | 10:30 am ET | 3:30 pm BST.

@Virgin Galactic @Elon Musk virgingalactic.com

14:27 – 11. 07. 2021

5464 51197

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme