Diváci britské BBC mohli v přímém přenosu sledovat porcování a vaření veverek

Pořádné překvapení přichystal divákům tým zpravodajské relace televize BBC Newsnight. V přímém přenosu se stovky tisíc lidí dočkaly porcování a vaření veverek. Svérázný publicista George Monbiot totiž přišel do studia obhajovat svou teorii, že není nic špatného na tom jíst zvířata, která lidi nechtěně porazí autem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veverka obecná. Přerov, 23.3.2008.

Veverka obecná. Přerov, 23.3.2008. | Foto: Adolf Goebel

Leccos naznačoval už vzkaz George Monbiota na twitteru, že se chystá přinést do budovy BBC nůž a sekerku a ochranka ho pustí dovnitř.

V týdnu Monbiot napsal v Guardianu, kam pravidelně přispívá, kontroverzní sloupek o tom, že našel u silnice mrtvou veverku, kterou porazilo auto. Byla ještě teplá, a tak si ji odnesl domů, uvařil a snědl.

Ve studiu pak v debatě s moderátorem Jamesem O’Brienem sekerkou a nožem jednu veverku stáhl z kůže, naporcoval a naložil do citronové marinády, zatímco další dvě veverky, už předem připravené, opékal na pánvi.

Pak si oba pánové nalili sklenku červeného a pochvalovali si, že to nechutná vůbec špatně, podobně jako králík, jen trochu sladší.

George Monbiot dlouhodobě kritizuje coby neetický velkochov zvířat na maso v zajetí a dopady takového způsobu života na životní prostředí. Že by lidé mohli jíst zvířata usmrcená projíždějícími auty, považuje za daleko přirozenější.

„Z mrtvých zvířat zabitých na silnici, samozřejmě musí jít o čerstvé kusy, bych snědl cokoli, s výjimkou psů a koček. Proč? Hlavně proto, že by to naštvalo jejich majitele. Plus má člověk jisté kulturní zábrany,“ uvedl publicista.

Veverky, které George Monbiot ve studiu vesele sekal sekerkou na kusy, koupil na jedné farmě, nešlo tedy o mršiny.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme