I městské úly mohou produkovat kvalitní med

Včely je možné chovat i ve městech. Úly už mají v centrech Paříže, Berlína nebo Londýna. Městský úl je i na střeše nákupního centra v Praze na Chodově, kde se právě dnes bude stáčet med.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Včela. Děčín - zahrada, kvetoucí jabloň. 21.4.2009. | Foto: Jitka Glöcknerová

Přestože med vznikl v lokalitě nedaleko dálnice, neobsahuje prý žádné závadné látky. Proč, to vysvětluluje včelař Jiří Cafourek.

„Včelky, když nosí nektar nebo medovici, tak si třídí to, co je špatné, a z toho si pak udělají jed v žihadle. To, co je dobré, si pak přinesou dovnitř."

Kvalita medu je podle včelaře velmi dobrá.

„Po všech stránkách, jak po chuťových, tak po různorodosti medu. Protože v Praze není po okolí řepka, ten med je z různých druhů rostlin, keřů, stromů a má díky tomu dobrou chuť. Když se porovná třeba s medem ze Šumavy, tak je to úplně stejná kvalita,“ dodává Jiří Cafourek.

Eva Rajlichová, Maňourová Anna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme