Dietní čokoláda o krok blíž: nová technologie by mohla snížit obsah cukru v sladkostech

Společnost Nestlé přišla na způsob, jak zredukovat obsah cukru ve svých výrobcích až o 40 procent. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters. Podle výzkumníků společnosti by nová technologie neměla ovlivnit chuť cukrovinek.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nugát, čokoládová pomazánka, čokoláda, Nutella | Foto: Fotobanka Pixabay

„Naši vědci objevili úplně novou cestu, jak využít tradiční, přírodní ingredience,“ prohlásil Stefan Catsicas, který je odpovědný ve firmě za technologie. Podstata nového objevu spočívá ve změně struktury částic cukru. Díky tomu se má každá z nich rozkládat při jezení rychleji a pro stejnou chuť výrobku by stačilo méně cukru.

Nestlé si novou technologii nechala patentovat a od roku 2018 ji plánuje využívat ve svých produktech. Společnost podle Reuters reaguje na rostoucí obezitu a zároveň rostoucí zájem zákazníků o zdravé stravování.

Pozor na nebezpečnou čokoládu. Milka s drcenými oříšky může způsobit zdravotní problémy

Číst článek

S upravenými molekulami v jídle pracovala v minulosti už společnost PepsiCo, která jimi chtěla dosáhnout menší množství soli ve svých křupkách.

MOS Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku

Nejčtenější na Twitteru