Žďárská radnice řeší údajný pokus o manipulaci s dotacemi pro místní hokejisty

Žďárská radnice řeší údajný pokus o manipulaci s dotacemi. Mladí hokejisté s pomocí místostarosty Ladislava Bárty z TOP 09 prý po uzávěrce doplnili žádost tak, aby získali dalších 154 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české hokejové reprezentace  ČEZ Areně v Pardubicích

Trénink české hokejové reprezentace ČEZ Areně v Pardubicích | Zdroj: ČTK

Místostarosta prý vzal dokumenty ze stolu úřednice, aniž by o tom věděla, a po úpravě je vrátit. Bárta se však nařčení brání.

„Úřednice, která měla materiály k dispozici, mně je poskytla, abych je měl na jednání komise. A protože jsem jí je nechtěl dávat někde na stůl, protože od středy odpoledne byla až do nedělního večera na veletrhu Holiday World v Praze, tak jsem jí je chtěl dát v pondělí,“ vysvětluje Bárta.

Starostka města Dagmar Zvěřinová z ČSSD případ potvrdila, ale potrestání Bárty je podle ní složité. „Měla jsem s mnohými lidmi poměrně velmi ostré pohovory. Ale že bychom tu měli nějaký sazebník trestů, to v žádném případě,“ říká starostka.

Kontrolní výbor města už rozhodl, že mladí hokejisté peníze navíc nedostanou.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme