Autor

Zdeněk Novák

Věk: ročník 1980 

Proč jste si vybral práci právě v rozhlase? Od dětství fascinace rozhlasovým vysíláním. Odkojen Hvězdou, Interprogramem Radia Prag, Dominem, Rádiem na polštář, později Prahou a Radiožurnálem. Při studiích v Hradci Králové návštěva konkurzu na moderátora ČRo HK. Výsledek kladný. 

Dosavadní kariéra: Od roku 2001 redaktor ČRo HK. Později moderátor a editor tamtéž. Do toho trochu technik a režisér. Souběžně zprávař a moderátor na Dvojce Českého rozhlasu. Při tom chvílemi moderátor Rádia Junior.
Od roku 2014 návrat do rodných a milovaných Pardubic jako vedoucí Programu naší regionální stanice.

Zájmy a záliby: cestování, technika a moderní technologie, média, Berlín, sladká jídla, rozhlas, politika, spánek.

Autor na Twitteru RSS autora

Články autora

|Dagmar Cestrová, Eva Malá, Michaela Vydrová, Marína Dvořáková, Lukáš Milota, Zdeněk Novák |Zprávy z domova

Sněžení komplikuje dopravu. Silničáři varují před namrzáním vlhkých míst

I dnes je třeba se vydávat na cestu s větší obezřetností. Dopravu na mnoha místech Česka komplikuje sněžení. Mnohde jsou silnice sice upravené, ale mokré a právě zde hrozí zvýšené riziko námrazy. Konec snažení a projasňování oblohy nastává zatím pomalu.

|Kristina Winklerová, Zdeněk Novák |Historie

Vyhlazení Ležáků přežily jen dvě děti. Skončily na převýchově v Říši

Přesně před 70 lety vymazali nacisté z mapy východočeské Ležáky. Dospělé obyvatele obce zastřelili a děti poslali na převýchovu. Později ale i ty skončily v plynových komorách – až na dvě děvčátka z místního mlýna, sestry Jarmilu a Marii Šťulíkovy. Paní Jarmila se dnes jmenuje Doležalová a žije ve Včelákově, který leží jen pár kilometrů od Ležáků.

|Eva Hůlková, Jan Pokorný, Kristina Winklerová, Zdeněk Novák |Zprávy z domova

Havel vedl národ ke smíření, svobodě i dobru, vzpomínají duchovní

Úmrtí bývalého českého a československého prezidenta Václava Havla dnes ráno ve věku 75 let zasáhlo také představitele a členy církví. Pražský arcibiskup a primas český Dominik Duka zdůraznil, že se loučí nejen se státníkem, ale především s přítelem. Seznámili se spolu totiž na začátku 80. let ve věznici na Borech.

|Martin Hromádka, Martin Pařízek, Zdeněk Novák |Zprávy z domova

Bytový dům v Hradci, který poškodil výbuch plynu, bude možné opravit

Bytový dům v centru Hradce Králové, kterým v neděli ráno otřásl silný výbuch, nečeká demolice. Exploze zásadním způsobem podle statika nenarušila obvodové zdivo a nehrozí zřícení dalších částí domu. Policisté škodu vyčíslili na pět milionů korun. Odpoledne by se do poškozeného domu mohli pro své osobní věci dostat první nájemníci.

|Jana Zemanová, Katarína Brezovská, Zdeněk Novák |Zprávy z domova

Výbuch plynu v Hradci Králové má na svědomí jeden život a šest zraněných

Patrně unikající plyn zavinil neštěstí v Hradci Králové. Ráno před osmou hodinou došlo v samém centru krajského města k explozi, která zničila dvě podlaží pětipatrového činžovního domu. Následky jsou tragické - třiatřicetiletá žena v troskách svého bytu zahynula, dalších šest osob včetně tří dětí bylo zraněno. Na místě zasahovaly desítky záchranářů. Hasiči, kteří nyní odklízejí trosky, museli dům stabilizovat, aby nedošlo k dalšímu zřícení.