Grilovaní cvrčci, šneci, mini hamburgery. Začal jedenáctý ročník Prague Food Festivalu

I letos se lidé z celé republiky chystají na víkendový Prague Food Festival. Tentokrát ale nebudou gurmánské speciality ochutnávat v areálu Pražského hradu, ale na romantickém Vyšehradě. Festival začal v pátek odpoledne a bude trvat celý víkend.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Máme tady výrobky zejména ze šneků, máme tady předvařené šnečí maso. Jsou to šneci v zeleninovém vývaru. Jsou vaření pět hodin, takže jsou krásně měkoučcí. Jsou připraveni k finální kuchyňské úpravě. To znamená, jenom se slijí z toho vývaru a nějak se tepelně opracují a dochutí. Nejlepší podle mého názoru jedinečná příprava je receptura šneci po burgundsku, kterou tady také připravujeme a nabízíme," popsal Radiožurnálu Radek Koňárek, který pracuje u stánku se šneky.

Jde už o jedenáctý ročník Prague Food Festivalu. Představí se na něm restaurace vybrané pro Mauerův výběr Grand restaurant. Jediné klasické jídlo jsou mini hamburgery, jinak můžou návštěvníci ochutnat třeba grilovaného cvrčka s cukrem a solí.

Letos poprvé se festival koná v areálu pražského Vyšehradu. „My jsme Prague Food Festival přesunuli na Vyšehrad z mnoha důvodů. Jeden, který byl pro mě úplně nejpodstatnější, je, že naši návštěvníci, kteří nás znají těch 11 let, tak zažili, že jsme byli na Kampě, na Žofíně, mezi Karlovým a Mánesovým mostem. Takže jsme měnili každý rok, jak se ten festival rozrůstal, prostory. Třeba u nás byli už třikrát, pětkrát, desetkrát a říkali: Bude zase nějaké další místo? Takže první impuls byl tlak veřejnosti," vysvětluje Pavel Maurer, gurmán a zakladatel festivalu.

„Druhý impuls byl, že se neustále, vzhledem k situaci na celé planetě, zhoršují bezpečnostní opatření a samozřejmě Hrad je místo, kde sídlí prezident a kde samozřejmě ty bezpečnostní opatření jsou úplně nejhorší ze všeho, nebo nejdrsnější ze všeho vůči organizátorům takových velkých akcí, takže my jsme zvažovali, že by bylo možná lepší najít místo, které není tak exponované," dodal Maurer.

Za víkend by se mezi stánky mělo projít podle odhadů na 18 000 lidí.

Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme