Konec stresu a tlaku. Francouzský šéfkuchař se vzdal tří michelinských hvězd

Ve světě gastronomie a kulinářského umění jsou symbolem dokonalosti a prestiže. Restaurace a kuchaři se předhánějí v tom, kdo jich bude mít více. Anebo kdo si udrží alespoň jednu. Řeč je o michelinských hvězdách. Známý francouzský šéfkuchař Sébastien Bras ještě donedávna patřil k těm, kteří se prestižním oceněním pyšní. Teď už ale nemá hvězdičku ani jednu, a má z toho radost. Alespoň to vyplývá z toho, co zveřejnil na svém Facebooku.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský šéfkuchař Sébastien Bras.

Francouzský šéfkuchař Sébastien Bras. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Majitel restaurace na jihu Francie se zbavením hodnocení chce podle vlastních slov zbavit tlaku a stresu z celého systému hodnocení.

Jeho restaurace přitom měla tři michelinské hvězdičky už od roku 1999.

Michelinskou hvězdu v Česku obhájily Alcron, Field a La Degustation. Na gastromapě přibyla Eska

Číst článek

„Dnes, ve 46 letech, chci dát nový smysl svému profesnímu životu. Chceme mít volnou mysl tak, abychom mohli v naší práci pokračovat bez tlaků a abychom mohli rozvíjet naši restauraci a kuchyni," napsal podle Radiožurnálu.

Občas se to stává, že některý kuchař odmítne hodnocení, není ale obvyklé, že by se kuchaři zbavovali hned tří hvězdiček.

Je ale běžné, že si kuchaři stěžují na tlak, který pro ně udržení hvězdiček představuje. Francouzskému šéfkuchaři prý vadily hlavně pravidelné kontroly inspektorů, kteří k němu do restaurace přicházeli na ochutnávku třeba i třikrát ročně.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme